![]() |
ÇİMMEK sizce ne demek, ÇİMMEK size neyi çağrıştırıyor? * üniversitede kaldıgımız yerde daire daire yaşardık... benim ekip başka dairedendi...(orada yer,içer,bulasık yıkardım) bıgun oturuoruz 'hadi kızlar bn bı saate gelirim çimicemmm' dedim çimdim,geldim össge: aa banyo mu yapcaktın? ? (saçlarıma bakaraktanlık) ben: evet,giderken soyledım ya! össgem:yoo,sen başka bişe dedin...çi'li bişee... ben: hıı işte o banyo yapmak =) (bkz:kendimi uzaylı gibi hissettiğim anlar) açıklıorum çimmek,banyo yapmak demektir... şimdi össgemle konusurken banyo yapmışsa sırıtarak 'çimdim' der...=) yer ve makan önemli değildir gölette,denizde.derede veya herhan gibi bir çeşme de yıkanmak.. ) banyo yapmak yıkanmak anlamlarına gelen genellikle orta anadolunun sıcak insanlarınca kullanılan bir sözcük... hadi çimmeye gidelim! cimmek: banyo yapmak cimdirmek: banyo yaptirmak artik kullanan kalmadi bizim oralarda... genellikle yurdumun doğusunda 'yıkanmak' ifadesi yerini 'çimmek' kelimesine bırakır.. Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:44 AM. |