Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sözlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/)
-   -   CAT STEVENS sizce ne demek, CAT STEVENS size neyi çağrıştırıyor? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/147310-cat-stevens-sizce-ne-demek-cat-stevens-size-neyi-cagristiriyor.html)

bluemoon24 08-01-2009 07:04 PM

CAT STEVENS sizce ne demek, CAT STEVENS size neyi çağrıştırıyor?
 
*



Yusuf İslam







müslüman olmadan önce güzel şarkılar söyleyen şahsiyet...







Yusuf İSLAM (Cat Stevans) geçenlerdeki bir ropörtajında şunu söylemişti: 'Müslüman olunca müziği bıraktım ama sonra Kur'anı Kerimi inceledim ve yasaklayan bir ayet bulamayınca tekrar müziğe döndüm'







Olup bitenleri, din adına yapılan rezaletlikleri gördükçe, ahir zamanda olduğunu daha iyi anlıyor insan. Hemen Ehli Sünnet Kasidesindeki şu dörtlük akla geliyor: "Bugünkü şaşkın halleri eylemişti, Resul beyan/ Demişti: Bir gün gelecek garib olur bana uyan/ Her evde çalgı çalınır işitilmez olur ezan/ Alim bulunmaz bir yerde cahillere kalır meydan..."



Bu girizgahtan sonra, gündem yoğunluğu ile bahsedemediğim geçen ramazan ayında görülen renkli görüntülere yer vermek istiyorum bugün. En renkli yerlerden biri de dini kitap fuarları. Buralara giden kendini, halk türküleri konserinde veya saz evinde zannediyor. Her türlü çalgı aleti eşliğinde söylenen ilahiler, dinleyenlerin nefsini okşayan yine çalgılı, defli ve dümbelekli kadın sesli ilahiler...



Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum son yıllarda hızlı ve sinsi bir şekilde dinin içine müzik sokulmaya çalışılıyor. Çünkü dini bozmanın en kolay yollarından biri budur. Hristiyanlığı aslından uzaklaştıran önemli unsurlardan biri de Kiliselere müziğin sokulmasıdır. İslamiyeti de Hristiyanlığın durumuna düşürmek için müziğe ağırlık verilmektedir.



Tabii ki böyle bir proje iç dinamiklerle yapılamaz. Etkili dış destek de lazım. Aşağıdaki gazete haberlerine bakılınca bu desteğin planlı bir şekilde sinsice fazlasıyla verildiği görülüyor:



"Yedikule Zindanları, iftardan sonra zindan duvarlarını sarsacak kadar tempolu bir konsere tanıklık etti. Mustafa Özcanın Kuran tilavetinden sonra Avusturyadan gelen ve daha çok Türk Tasavvuf Musikisi icrasıyla tanınan Abdurrahman Toprak, soğuktan titreyen kalabalığı kendine eşlik ettirmeye çalışarak ilahi söyledi. Ardından bir zamanların ‘Yeşil Popçuları sahneye çıktı. Daha sonra heyecanla Yusuf İslamın geldiği müjdelendi. Hip Hop şarkılarıyla İslam çağrısı yapan, ramazan münasebetiyle özel olarak getirtilen Amerikalı müzik grubu Native Deen (Yerli Din) de sahnede yerini aldı. Her biri en fazla 20 yaşında üç tane çikolata renkli Afro-Amerikan, başlarındaki beyaz takkeler ile koşarak sahneye fırladı. Grubun üyeleri Joshua Salem, Naim Muhammed ve Abdülmelik Ahmed sahnede izleyici ile kurdukları diyalog açısından Yedikule Zindanlarındaki kalabalığı adeta kendinden geçirdi. En fazla ortaokul öğrencisi oldukları her hallerinden belli çocuklar, başlarına beyaz namaz takkelerini geçirmiş sahnenin hemen önünde ‘hip hop figürleriyle dans ettiler. Gece, Native Deenin genç üyeleri ile öncüleri olan Yusuf İslamın birlikte söylediği sazlı sözlü ‘Taleal Bedru ile noktalandı..."



Yedikulede verdikleri konser büyük rağbet gören Amerikalı Native Deen grubu Eyüp Sultanı ziyaret edip, biri imam olup camide cemaatle namaz kılmayı da ihmal etmiyorlar. Gazetelerde bu fotoğraflar da yayınlanıyor. Verilen mesaj açık namazımızı da kılıyoruz. Müziğin namaza, Müslümanlığa manisi yok.



Ramazan aylarında yoğunlaştırılan bu faaliyetler projenin birinci aşamasıdır: Bu aşamada, dinimizce haram olan müziği meşru hale getirmek. (İbadetlerin içine sokulursa, mesela müzikli Kuran-ı kerim okumak, mevlid, ilahi söylemek küfür olur.) Daha sonra da, müziği Hristiyanlıkta olduğu gibi ibadetin bir parçası haline sokmak. Birinci aşamada hayli yol alındı. Müziğin girmediği Müslüman evi neredeyse kalmadı.







yaa neden bukadar sert eleştiriler yapmışlar anlamadım bence 1970 lerdeki müzikleri şarkıları çok güzel çok anlamlı..Ben çok seviyorum



Now that I've lost everything to you



you say you wanna start something new,and it's breaking my heart you're leaving baby I'm gireving..



özellikle bu şarkısı çok güzel tavsiye ederim adı wild world







İslâmiyeti takke, Cübbe, sakal sanan bir eski Yunanlı şarkıcı...Neredeyse Kur'anı besteliyordu da son anda çark etti...Kedi işte n'olcak? ..







hep beğendim müslüman oldukytan sonraki calişmalarıda seçtii yolda ne kadar kendini bulduğunun bi göstergesi.giyimi de bizim gayet kompleksli insanlarımızı cileden cıkartıo ama o bunu sallamayacak kadar kendinden emin,dilediğini yasayan biri..takva sahibi bi müslüman bunun anlamaını bilmeyenler:öğrenmek cok zor değil.ayrıca sadece kıyafetle Allaha yakınlaşma gibi bi düşüncesi kesinlikle olamaz o bunu hayatının her zerresine yaymaya calişan biri...bu yasayısından belli..







1975 ler de ablamların odasını süslerdi resimleri.....şimdi posterleri takunyacıların dergi ve gazetelerinde....yazık! !







yusuf ıslam...sami yusufun sıkı dostu.! (ama ne yalan solıyeyım samı yusufu daha cok sevıyorum)







My Lady D'arbanville







Müslüman olunca Türkiye'deki müslümanları beğenmemiş, sarıklı ve cübbeli biridir.







Her müslüman gibi dervişliğe hevesli ve evliya olma yolunda ilerlemiştir. Acuze gibi giyinmek onun gözünde tanrıya yakınlaşmaktır. Müziğindeki ses tonuyla Kuran okuması ile farklı gelebilir.







Tabi Müslüman olduktan sonra benim gözümdeki değeri sıfırın altına düşmüştür o başka [img]/images/smilies/smile.gif[/img]







Kaynak:Antropoloji


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:19 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.