![]() |
CARPE DİEM (ANI YAŞAMAK) sizce ne demek, CARPE DİEM (ANI YAŞAMAK) size neyi çağrıştırıyor? * ölü ozanlar derneğinde geçiyordu...anı yaşa demek...ah keşke bizde yaşabilsek [img]/images/smilies/smile.gif[/img] dünün yaşanmışlıklarını bugüne paketlemişken yarına sipariş vermeler hiç bitmeyecek gibi... aranıp bulunamayan sorular tam şurda durmakta ve biz hala aynı teselli makamında türküler çığırmaktayız. yürekler bir bastonlu ihtiyar misali tökezlerken biz hayatta rötar yaptık, sessiz çığlıklarla LÂL aşklar yaşamaktayız..................! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! 1 içinde bulunduğun anı yaşamaktır. geçmişin pişmanlığını, geleceğin kaygısını taşımadan şimdiyi yaşamaktır. ayrıca ölü ozanlar derneği kitabının da anahtar cümlesidir. Yaşadığın anın farkına varmaktır. Her zaman 'bundan sonra ne yapacağım' demek değil, bazen de 'işte şimdi bunu yapıyorum' demektir. Hayatın ne kadar uzun, ama bir o kadar da kısa olduğunu bilmek ve hayatını bu felsefe içinde tutmaktır. seize the day! vakit varken tomurcukları topla zaman hala uçup gidiyor ve bugün gülümseyen bu çiçek yarın ölüyor olabilir 'ormanda yol ikiye ayrıldı ve ben daha az kullanılanı seçtim. bu hayatımdaki bütün fark yarattı' robert frost (ölü ozanlar derneği'nden) an: bu an! gidiyorum sessizlik! seslilik! UYAN! ölmüş ozan dese ne olur dernese ne olur denekse de deremez söz olur patika olur yola bekleyen sancı ize düşüren koku sağırlığa inat feryat geceye inat gün dirilişi isyana bastırış sus' a ses zamansızlığa an lur anı yaşarsın zaman yokken saçma olur saçla olur başla düşle olur hayat felsefem çünkü yaşadığın yada yaşayacağın hiç bir anı geri getiremezsin anlamlı ve coşkulu anlar... Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:52 AM. |