![]() |
NEVŞEHİR sizce ne demek, NEVŞEHİR size neyi çağrıştırıyor? * bir 'çeşit' şehir... new' in türkçeleşmiş halini başa almışız aslı yenişehirdir... yenişehir x eskişehir nevşehir x oldşehir: [img]/images/smilies/smile.gif[/img]) memleketim, toprağım,gururlu,şerefli vatanını,milletini, bayrağını seven, namuslu insanlar aklıma geliyor bizlere dar görüşlü diyen arkadaşlar düşünceye saygı diye diretiyor sloganlar atıyorsunuz bir milliyetçi görünce de küfür ediyorsunuz nerede sizin saygınız nerede düşünceye özgürlük kendinizle çeliştiğinizin farkında bile değilsiniz Muşkara olan adını Damat İbrahim Paşa değiştirmiş,nevşehir yenişehir demek İlk görev yerim.kalesine çıktığım için 8 sene ayrılamadım [img]/images/smilies/smile.gif[/img] Nevşehir denilince Akla gelir Sabit İnce Daldan dala dolaşır Çoktur kirli çamaşır Kendini beğenmiştir Bk yemek ona iştir Kurtulmalıyız aman Bu herif megaloman Dolaşır artis artis Lazımdır psikiyatris nasrettin hoca nevşehiri sevıyorum cunku eşimin memleketi.sıkıysa sevme benim güzel memleketimi hatırlatıyor bana....benim topragım.... Refik Başaran, Avanoslu Selahattin ve nice güzel Türkülerimizi hatırlıyorum Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:59 PM. |