![]() |
BABA EVİ sizce ne demek, BABA EVİ size neyi çağrıştırıyor? * Baba evindekine fark atmaya başladı koca evindeki zaman... [img]/images/smilies/smile.gif[/img]) Uzun yolculuklardan, bir sürü şeyin yoksunluğundan sonra, kapısında güler yüzle karşılandığım yerdir.. atv de oynamış 'süper baba'vari bi diziydi. sevinç erbulak, halil ergün ve deniz gökçer oynamıştır. aşkın nur yengi nin söylediği jenerik müziği akılda kaldı. hiç sonuna kadar dinleyemedim..zira tehlike arzediyor bu bünye için... parlak bir inciydim önce, derinlerde saklanırdım baba evi kabuğumdu, hayat çok uzak sanırdım düşlerimle yandım sonra, sevdalarımla kavruldum düşlerimin peşi sıra kendimi yollara vurdum kanat takıp uçurur da bu düşler, uyandırır en tatlı yerinde gün ortasında sabah seherinde hatırlanır yeniden yatak döşek yatırır da bu sevda, uyandırır en tatlı yerinde gün ortasında sabah seherinde hatırlanır yeniden... Orhan KEMAL'in kitabı olsa da..baba evi yaşamın en güzel yıllarının geçtiği yer........ küçük adam'ın sert mizaçlı babasıyla yaşadığı zorluklar... lübnan'a gidiş,tutunamayış ve adana'ya geri dönüş fakat eskileri bulamayış... orhan kemâl'in bu kitabını okuyalı yıllar olmuş ama zaman zaman o çocuğun yaşam mücadelesi gelir aklıma. Orhan Kemal'in kitabı. Ayrıca bir de Neşe Cehiz'in yazdığı (sonradan senaristleri değişen) bir aile dizisi. Dizinin Orhan Kemal'in romanıyla ilgisi yok. aile bireyleri için dumanı her daim tüten ve tütecek, sıcacık bir mekân.. Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:11 AM. |