![]() |
BALIKLI GÖL sizce ne demek, BALIKLI GÖL size neyi çağrıştırıyor? * Yıl 1950'ler tüm dünyada istihbarat örgütlerinin oldukça faal olduğu yıllar.. almanyadan 2 ressam gelir urfaya..balıklı gölün etrafında dolaşmaları herkesi tedirgin eder...balıkların anotomisini inceleyip denizaltı yapacak almanlar söylentisi çıkar..bir gece şehrin ileri gelenleri alman ressamları gizlice takip eder..herkesin uyuduğuna emin olan ressamlar bi güzel ateş yakıp üzerinize afiyet bakıları yemektedirler... antoloji aklıma geldi..sazanı müreni gideni geleni... bu göl hakkında söylenip duran bu iddaların aslı yoktur ibrahim peygamberin ateşe atıldığı yer babildir babil bilindiği gibi bağdattan bile güneyde bir şehir olayın aslı: babil kıralının, putanedeki putları kırması sebebiyle ibrahime ibretlik bir ceza vermek maksadıyla ateşe atıp yakmak ister fakat allah eteşi bir gül bahçesine çevirir bunun dışında ne su ne balık vardır bu hikayeler nerden çıkar bilmem ashabı kehf içinde her ülke kendi topraklarında bir mağara gösterip burası o mağaradır diyorlar ya allah aşkına ürdün nere tarsus nere, kabil nere urfa nere turizim için bu kadar atılmazki Balıklı gölün hikayesi doğrudur... İmkanı olan herkesin görmesi gereken yerlerden biridir... Ben iş gereği Diyarbakır'a gittiğimde tüm bölgeyi gezme imkanı buluyorum... Tarihi yerler, mistik bir ortam ve eserler... Çeşitli kültürleri tanıma imkanım oldu... Alıştığınız hayatın dışında, bambaşka bir hayat ile karşılaşıyorsunuz... Seni sevmek balığı Urfada avlamaktır Balıklı gölde yasak olduğu için güzeldir... ateşten suya, bir kuru odundan balığa.. halil-ür rahmana! .. saflığı,güzelliği ve huzuru bana göre.. bence balıklı göl bana peygamberlerin şehiri olan urfa olması öncelikle güzel ama bir türlü hikayesini bulamadım valla Balığının kutsal olduğuna inanılan gölü çağırıştırıyor. Kaynak:Antropoloji |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:56 PM. |