![]() |
RÜZGAR sizce ne demek, RÜZGAR size neyi çağrıştırıyor? * Olsaydım olsaydım ben rüzgar olsaydım Esseydim denizlerden kalbinde uyusaydım.. Karıncalara Yolunu Şaşırtan... Bazı bir rüzgar gibi... 'Sonunda rüzgar kalacak yalnız. Tümü silinip gidince ortadan, gözyaşları, açlık, motor ve müzik, tümü gidince, yalnız rüzgar kalacak. Taşlar, caddeler, hatta olumsuz sevgiler yok olacak, bir tek o sürdürecek yaşamını. Ve karla kaplı gömütlerimizin üzerinde çıplak çalıların içinde avuntu veren şarkı ve türkülerini çağıracak. Ve yaz geceleri o canım çiçeklere kur yapacak, horo tepmeleri için çalıp söyleyecek - bugün, yarın, her zaman. Rüzgar ilk ve son senfonisidir yaşamın, soluğu beşik ve tabut üzerinde işitilen ezeli melodidir. Onun mırıltısı, uğultusu, hışırtısı, gürlemesi ve ıslıksı ötüşü dışında hiç bir şey, hatta ölüm bile kalıcı değildir. Ölüm bile çünkü rüzgar haçlar ve kemikler üzerinde çağırır türküsünü ve türküsünü çağırdığı yerde hayat vardır, çünkü çiçekler avucundadır onun ve gerek rüzgar, gerek çiçekler gülüp geçerler kemiksi ölüme. Rüzgar bilgedir, çünkü yaşam kadar gün görmüştür. Bilgedir rüzgar, körük gibi ciğerleri vardır ve yumuşacık fısıldayabilir isterse. Soluğunda güç ve kudret saklıdır, yoluna duracak hiç bir şey yoktur.' Wolfgang Borchert, Üzgün Sardunyalar nasıl estiğinin ne önemi var..farkı oluşturan yelkenleri nasıl açtığımız.. arkana alamadığında kötüdür... [img]/images/smilies/smile.gif[/img] rüzgar... ey rüzgar! sen yüksek basınç merkezinden alçak basınç merkezine hareket eden hava kütlesisin.......... rüzgar ne kadar sert essede kayadan alıp götüreceği sadece tozdur... Ey bulutları uçuşan gök, Kokusunu duyduğum bahar, Ey gözlerden saklı tabiat. Beklemek neye yarar! ..-Rüzgar Mesafeleri içime dök! Gideyim bırak beni hayat, Gideyim... Tren, gemi, kanat... Ziya Osman Saba Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:06 AM. |