![]() |
FEDAKARLIK sizce ne demek, FEDAKARLIK size neyi çağrıştırıyor? * karsılık beklemeksizin yapılan iyilik... [img]/images/smilies/smile.gif[/img] Hanne'ye yazılan mektuplar ne zalimdi, değdi mi ki? Hem Heiddeger, ben sevmiyorum ki seni, o sevmiş, boş ver. yazar çizer takımı sevilir onlar öyle. ne anlarlar, ne anlatırlar... hepsi hikaye... nsanları birarada tutan, birbirlerine karşı yaşadıkları cömertlik ve vericilikleridir! " İrfan sahibi bundan kendi yapması gereken "fedakarlığı" anlar. Bilgiyle oyalanmak ve üzere varolmuşlar ise, karşısındakinin vermesi gereken "borçları"! .. bir insanı bi sıkıntıdan kurtarmak bence Fedakâr olmalıyız,azizim,olmalıyız. Fakat,inşaatın betonermesinden fedakârlıklar yapmamayı da öğrenmeliyiz anne yardım kendini feda etmak birini kendinden daha çok sevmek,düşünmek...cebindeki minibüs parasıyla kardeşine çikolata almak,gecenin bi yarısına kadar dostunla dertleşmek bütün yorgunluğuna rağmen,elleri soğuktan kızarmış bi çocuğa eldivenlerini vermek...ya da hayatımızda en olması gereken duygu...fiil..ha birde sevgili için yapılanlar var,sormayın gitsin [img]/images/smilies/smile.gif[/img] ......... var'a yok'a harcanmayacak kadar değerli. istemediğin halde bazı durumlarda taviz vermek zorunda kalmak.. ailem için ist dışında okumamak gibi.. Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:32 AM. |