![]() |
BİLİM sizce ne demek, BİLİM size neyi çağrıştırıyor? * yanlızca..........bir 'anlatım'dır............. sınırları bellidir............ üç boyutla sınırlı evrenin bilgisidir............ hiç bir zaman ulaşamayacağı şey ise..........'mutlak'tır.............. mutlak gerçek.........mutlak bilgi........ ... bilim nesnel gerçekleri[img]/images/smilies/tongue.gif[/img]ozitif bilgileri elde eden çalışma koludur aydınlık..................... insanı mutlu edecek, savaşlara son verecek yegane olgudur. bu hep böyle olmuştur ve böyle olmaya devam edecektir. «Kâinatın muazzam yapısını meydana getiren cisimlerin, onu değerlendirecek bir zihin olmadığı sürece bir cevher olmasına imkân yoktur. Bütün bunlar benim veya başka bir yaratılmışın zihnine hitap etmediği sürece mevcudiyetinden söz edilemez ya da Ebedî Ruh'un zihninde mevcuttur denebilir.» George Berkeley 'eşya' nın bilgisi.......... Bilimin amacı insanların cehaletini yine bilimsel olarak insana öğretmektir.. çaktırmayangillerden.. bi kelimenin son kısmında loji yazıyosa o kesin bilim demektir. Dün güzel bir kanalda çok güzel 'din ile bilim' konulu bir program vardı... Programa katılan prof..karşısındaki 'ilahiyatçıyı' dinledikçe, dine karşı bir hoşgörü ve sempati duyduğu anlaşılır bir temaydı...(tabee ilahiyatçı dediğim kişi, kiralık türlere benzemiyor tamamıyle bilgi) Hatta ve hatta bu prof. 'ODTÜ' de kimya mühendisiydi... ve şunu söylemişti... -Diğer din adamlarının yaptıkları toplantılara katıldığım vakit, İslam dininin farkını daha çok anlıyorum ve ısınmamak elde değil... Eınsteın'ın sözünü söylemeden yapamadı... 'Bilimsiz din kör, dinsiz bilim ise topaldır'... Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:05 PM. |