![]() |
NEYZEN sizce ne demek, NEYZEN size neyi çağrıştırıyor? * teyfik'tir aslolan neyzenlerden. küfrünü sakınmaz çünkü. nev-bahardan bir rüzgar ile gelişle...mâtemini, hüznünü, sıdkını, tevekkülünü heybesine doldurup...aheste'ye gidiş öğreten... adımlarını yedi kat semada gezdiren...susmağa, her meşkinde bir rayiha öğreten...âh nefesiyle sâbâyı çağırdığında âleme gird telkin eden... cübbesinin yenlerinde nâr-ı nâ-itfa beslerken, ateşe nefes yetiştiriyor... inmesin dudakları başpâreden, bak makâm-ı sâbâ üztümüze nur serpiştiriyor... işte bu bir nüshâ değil...müteşair...yanıldın...nüshâlarda yazı var...nefhalarda yazı yok...sen ehl-i kalemsin belki...ama biz ehl-i nefesiz... ^^Ateş iken kor oldum Irmak iken kol oldum Ben bu aşkın içinde Dura dura toz oldum^^ ^^Ney üflemek, insan nefsini terbiye eden ve sabrı öğreten kusurun olmadığı bir sevdadır.^^ ^^Sağ elimi kaldırdım Sol elimi daldırdım Dilim kalbe indirdim Döndüm Mevlana gibi^^ uykum sende ey neyzen dinleyeli feryadını gündüzüm gecem demde nedir bu saran etrafımı www.neyzenender.net ney meraklılarına diplomalı (ama usulüne göre konservatuar felan değil) beni asla.. Zen ve Ney-Zen 'Ney'le Meditasyon' Ömer Tulgan/Yol Yayınları Niyazi Sayın... Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:42 AM. |