![]() |
ERİK sizce ne demek, ERİK size neyi çağrıştırıyor? * yeşil erik tuzun kardeşidir.yok böyle bişe eski türkçede kayısı, şeftali gibi çekirdekli meyvelerin genel adıymış 'erik'.. birde çocukken kızlara söylediğimiz bir mâni vardı bahçelerde erik kızlarda...... o...... bana verseler benden onlara bir ellilik... bilenler bilir.. Hokkabaz filmindeki erik sahnesi kış günü eriiik eriik diye sayıklamama sebep olmuştur. Ekşi erik ve tuz... Muhteşemmmmmmm.... yeşıl eriğim benim ben içine hapsolmuş çekirdeğinim senin... ağaçların arkasına saklanış...ve büyük bir çığlıkla ortaya çıkıp herkese erik yuvarlanan yıllar...tabi cesur olduğunu sanıp ortaya atlayan kişi büyük bir sızı ve kıvranışla geldiği yere ağaç arkasına saklanışı....adını erik savaşı koymuştuk....yalnız tek sorun hala dedemin eriklerine ne olduğundan haberi yok....3 aylık doğayla başbaşa olan yılları hatırlayış...ha unutmadan ağlayarak aradan çekilenler olmuyor değil...tuzlayıp yemesine bayılırım.. Sonbahar rüzgarları esiyor yine. Bir kuş uçtu erik dalından yuvasız bir kuş. Uçar da uçar.... O yuvasız kuş benim. mahalledeki çocuklarla çok yerimiz delindikten kanadıktan sonra keşfettik sapanların içine cephane olarak taş yerine erik koymayı.. daha az acıtıyordu... Çok severim..Özellikle can eriğini böyle ekşiliğinden surat ifadem bir iki dakikalığına değişecek yani en ekşisinden [img]/images/smilies/smile.gif[/img]) Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:10 PM. |