![]() |
NAZIM HİKMET sizce ne demek, NAZIM HİKMET size neyi çağrıştırıyor? * Hasretini, yokluğunu, sensizliği bir ateş yanığı gibi öyle acıyla duydum ki yüreğimin etinde, gitgide çoğalarak gitgide derinden işleyerek öyle dayanılmaz oldu ki bu seni boğabilirdim senden kurtulmak için çünkü seni o kadar seviyorum. nâzim romantik komünistin memleket hasreti devam ediyo.. iyi şiirlerin şairi misal Düşmesin bizimle yola: evinde ağlayanların göz yaşlarını boynunda ağır bir zincir gibi taşıyanlar! Bıraksın peşimizi kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar! Yarı dalgalı deniz olmaz. Deniz ya durulmalı Ya da kudurmalı. Bıçak ya kınında durmalı Ya da kemiğe kadar oturmalı. Yarım dudak verilmemeli sevgiliye, Öpülmeyecekse eğer. Sen ya benim olmalısın. Ya hiç kimsenin. Bense ya senin olmalıyım Ya da yok olmali Nazim Hikmet öleceğini anladığında yurduna hasret olarak ölmek istememesine rağmen yurduna hasret bıraktılar anlayamadık atları rüzgar kanatlılar atları rüzgar atları at tanımam ! kaçak vatan hasreti bizi esir aldilar, bizi hapsettiler seni duvarlarin disina beni duvarlarin icine.... nazim hikmet tüm dünya nin tanidigi nazim hikmet in memleket hasreti devam ediyoo... Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:44 PM. |