![]() |
ZALİMLER sizce ne demek, ZALİMLER size neyi çağrıştırıyor? * Allahtan başka yardımcısı bulunmayan çaresiz birine zulmedene Allah, dünyasında da dünyada da cehennemi yaşatır. ama nedenini bilemez... hep merak ederim kalplerinin bulunmasi gereken yerde ne tasirlar? vicdanlarini bogmayi nasil becerdiler? Hakikat bilgisini aldıktan sonra, nefsiyle dediğinin hakikat olduğunu iddia edenler yol üstünde bir durakta inmişken, hâlâ yola devam ettiğini sanan Medine treni yolcuları gibidir... Zalim insan bildiği halde haksızlık yapandır.... Bu haksızlık ne kadar küçük olursa olsun orta yapılan bir zulum vardır... Bilindiği üzere ameller küçük diye önemsememezlik yapılmamalıdır...Bu amel gittikçe ilerleyen bir hastalık halini alabilir..... Zerre kadar hayırda yapsak şerde yapsak muhakkak karşılığını göreceğiz...... Rabbim cümlemizi zalim olmaktan ve zulum görmekten muhafaza buyursun......amin Biliyorum basarak kan deryasına yürüyor onlar ve ayarının altı lekesizdir biliyorum Ben kendimi sokaklara karşı denemedim Çekilirken üzerimden boz bulanık sel suları Önce hüznü belledim Su verilmiş çeliklerden sabrı bilendim… Bilinen bir alimin,kendi sahsina yapilan en berbat, en akil almaz muameleler karsisinda, sinirlerinin kopacagi ana kadar gikini cikarmamis, ama bir yerde insanin tahammulunun kaldiramayacagi raddede, dirayetini kaybedip o fiil sahiplerine lanet edecekken, 'coluk cocuklari gozumun onune geldi, o masumlardan dolayı diyemedim' deyip, disini sikan ve beddua bile etmeyen soz sahibinin, mesele, tercumanı oldugu ezeli ve ebedi hakikate karsi yapilan esi benzeri gorulmemis, bini bir para olmus zulum ve tecavuzler olunca, 'yanip yakilmak icin zulmediyorum, olayim bu benim, beni ates paklar' diyerek kalbini cehennemlestirmis zalimleri cehenneme havale ettigi 'zalimler icin yasasin cehennem ' sozuyle, cehenneme olan muhabbetimizin artmasini saglayan insanciklar guruhu... Söz veripte gelmedin Söyle sebep ne Zehirli iir okmuydu Vurdugun darbe Seni melek sanmistim Olmussun kahpe Zehirli bir yilan gibi Girdin koynuma hele zalim Askin zalim hançerini Vurdun bagrima Çok beklettim seni O mabed terde Sen düstün birde beni Düsürdün derde Seni melek sanmistim Olmussun kahpe Kör olsaydi gözüm Görmez olaydim Kirilsaydi dizim Gelmez olaydim Nerden sevdim seni Sevmez olaydim Zehirli bir yilan gibi Girdin koynuma hele zalim Askin zalim hançerini Vurdun bagrima hele zalim zalim oyun bozan sen de bu büyü de yalan gelip de bi tanem olmaya ne hakkın var... büyük zalimler zamanında kafası kesilmemiş mazlumlar arasından çıkar..zaten mazlumların zalimlere olan nefretlerine bakılarak ellerine fırsat geçerse ne kadar büyük bir zalim olacaklarını rahatlıkla anlayabiliriz.. Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:43 AM. |