Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sözlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/)
-   -   ZALİMLER sizce ne demek, ZALİMLER size neyi çağrıştırıyor? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/144186-zalimler-sizce-ne-demek-zalimler-size-neyi-cagristiriyor.html)

bluemoon24 07-01-2009 05:03 PM

ZALİMLER sizce ne demek, ZALİMLER size neyi çağrıştırıyor?

*

Allahtan başka yardımcısı bulunmayan çaresiz birine zulmedene Allah, dünyasında da dünyada da cehennemi yaşatır. ama nedenini bilemez...

hep merak ederim

kalplerinin bulunmasi gereken yerde ne tasirlar?

vicdanlarini bogmayi nasil becerdiler?

Hakikat bilgisini aldıktan sonra, nefsiyle dediğinin hakikat olduğunu iddia edenler yol üstünde bir durakta inmişken, hâlâ yola devam ettiğini sanan Medine treni yolcuları gibidir...

Zalim insan bildiği halde haksızlık yapandır....

Bu haksızlık ne kadar küçük olursa olsun orta yapılan bir zulum vardır...

Bilindiği üzere ameller küçük diye önemsememezlik yapılmamalıdır...Bu amel gittikçe ilerleyen bir hastalık halini alabilir.....

Zerre kadar hayırda yapsak şerde yapsak muhakkak karşılığını göreceğiz......

Rabbim cümlemizi zalim olmaktan ve zulum görmekten muhafaza buyursun......amin

Biliyorum basarak kan deryasına yürüyor onlar ve ayarının altı lekesizdir biliyorum

Ben kendimi sokaklara karşı denemedim

Çekilirken üzerimden boz bulanık sel suları

Önce hüznü belledim

Su verilmiş çeliklerden sabrı bilendim…

Bilinen bir alimin,kendi sahsina yapilan en berbat, en akil almaz muameleler karsisinda, sinirlerinin kopacagi ana kadar gikini cikarmamis, ama bir yerde insanin tahammulunun kaldiramayacagi raddede, dirayetini kaybedip o fiil sahiplerine lanet edecekken, 'coluk cocuklari gozumun onune geldi, o masumlardan dolayı diyemedim' deyip, disini sikan ve beddua bile etmeyen soz sahibinin, mesele, tercumanı oldugu ezeli ve ebedi hakikate karsi yapilan esi benzeri gorulmemis, bini bir para olmus zulum ve tecavuzler olunca, 'yanip yakilmak icin zulmediyorum, olayim bu benim, beni ates paklar' diyerek kalbini cehennemlestirmis zalimleri cehenneme havale ettigi 'zalimler icin yasasin cehennem ' sozuyle, cehenneme olan muhabbetimizin artmasini saglayan insanciklar guruhu...

Söz veripte gelmedin

Söyle sebep ne

Zehirli iir okmuydu

Vurdugun darbe

Seni melek sanmistim

Olmussun kahpe

Zehirli bir yilan gibi

Girdin koynuma hele zalim

Askin zalim hançerini

Vurdun bagrima

Çok beklettim seni

O mabed terde

Sen düstün birde beni

Düsürdün derde

Seni melek sanmistim

Olmussun kahpe

Kör olsaydi gözüm

Görmez olaydim

Kirilsaydi dizim

Gelmez olaydim

Nerden sevdim seni

Sevmez olaydim

Zehirli bir yilan gibi

Girdin koynuma hele zalim

Askin zalim hançerini

Vurdun bagrima hele zalim

zalim oyun bozan

sen de bu büyü de yalan

gelip de bi tanem olmaya ne hakkın var...

büyük zalimler zamanında kafası kesilmemiş mazlumlar arasından çıkar..zaten mazlumların zalimlere olan nefretlerine bakılarak ellerine fırsat geçerse ne kadar büyük bir zalim olacaklarını rahatlıkla anlayabiliriz..

Kaynak:Antropoloji

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:43 AM.