![]() |
ZAGOR sizce ne demek, ZAGOR size neyi çağrıştırıyor? * iekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... okuduklarım arasında olmayı düşlediğimdi..erkek kardeşim hep şunu derdi:kızdan zagor olmaz... baltalı ilahe olmaz mı [img]/images/smilies/smile.gif[/img] Çocukluğumun Baltalı İlah'ı...çizgi roman kahramanı olması itibariyle Hayal ürünü statüsündedir...vaktakii,gerçek hayatta lazım olduğuna kanaatim bulunmakta... olmayan ülke darkwoodda yaşayan, kızılderilerin koruyucusu, herzaman iyilik için mücadele eden, zavallı çikoyu cehennemin dibinede gitse peşinden koşturan, çılgın kahramanımızdır zagor. sergio bonellinin yarattığı en önemli karakteridir ayrıca, en yakın arkadaşı felipe cayetone lopez martinez gonzalez çiko dur. tabi darkwood ormanında yaşayan arkadaşlarıda vardır. avcı doc lester, viski düşkünü rochas, hazine avcısı kazma kürek bill, dedektif bat batterton, mohawk reisi tonka, iyi kalbli soyguncu gitar jimm, çılgın bilim adamı profösör adolfo verybad ve daha aklıma gelmeyen birçok karakter. yaklaşık 20 yıldır bıkmadan okuyorum zagoru elime geçtikçe okumaya devam edeceğim. 8-10 yıl kadar önce Zagor'un taş baltasından bir tane yaptım ve evimde duruyor. Şaka yapmıyorum, aynısı oldu. Çok kullanışlı bir silah. [img]/images/smilies/smile.gif[/img] fikir babası sergio bonelli zagor'a yunan kahramanı aias'ın ismini verecekken söyleniş benzerliğiyle deterjan markası ajax'la karışır diye zagor isminde karar kılmış. ama yine de ' aahhyaakk ' çığlığı ile kafasında yakıştırdığı ismi yaşatmış. iddialar öyle der [img]/images/smilies/smile.gif[/img] İyi bir insan, dürüstlük ve ahlâk abidesi, yakışıklı kahraman. Ayrılmaz iki dostu vardır: Cillop gibi beyaz taştan yapılma ünlü Taş baltası ve Çiko. [img]/images/smilies/smile.gif[/img] ilk okumaya başladığım kitaplardan bir de resimli olunca.mahallede arkadaşlarla yapılan kritikler,ah ahhh..... felipe cayetone lopez martinez gonzales bu zagor denen dalailamada cok daha iyi bir insan evladidir..yillardir sigortasiz calisiyo giki cikmiyo... Tam adı Zagor Teenay'dır. Ahyaaaaaak diye bağırır. Bir de ucunda yuvarlak bir taş olan baltası vardır. Kaynak:Antropoloji |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:51 PM. |