![]() |
YALAN DÜNYA sizce ne demek, YALAN DÜNYA size neyi çağrıştırıyor? * Bir vefatin veya bir kaybin ardindan yalan dünya, fani dünya sözleri dillerde hep söylenir. Cümlenin manasini farkederek yasamak ise ehlinin isidir. yalan dünya herşey boş... boşuna kürek çekiyoruz.. ne zaman çeksek akıntı bize doğru akıyor.. işte yalan dünya da burada başlıyor. Hep sen mi ağladın hep senmi yandın Ben de gülmedim yalan dünyada Sen beni gönlünce mutlumu sandın Ömrümü boş yere çalan dünyada.. ah yalan dünya, yalan dünya yalandan yüzüme gülen dünyada. Neşet ertaş âh ki unuttuk eklemeği... 'ene' lafzı bir kez geçer o yüce makam adına kitabda... 'musaya göründüm' der... gayrısı hep bizdir... üç kişi 'ene' dediğinden dolayı bu dünyada yitirdiler canlarını... 1.firavn 2.karun 2.hallac-ı mansur 'ene' demekte bir sakınca var...yalan dünyada...evet bazen kelimelerin tevilinde iştibah oluyor...evet...'ene' ne kadar haternâk bir kelime oluveriyor... .....yalan..el-hak.. içinde gerçeği'M' var benim.. ? ? ? Biraz umut vermedin ki Zalimi yere sermedin ki Haktan yana olmadın ki Yüzünü garibe döneydin ya Yalan, yalan, yalan dünya seldağ bağcan güzel söylemiş.. bir de 'adaletin bu mu dünya' var devrim kaya'dan o da iyidir.. Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:37 PM. |