![]() |
ARKEOLOJİ sizce ne demek, ARKEOLOJİ size neyi çağrıştırıyor? * meraklısı olduğum ve beni gizemiyle herzaman çeken bir bilim. akeolojiye bakıs Sadece kazı bilimi değil. Insanı büyüleyen, bambaşka bir dünyaya götürebilecek, en büyülü bilim..Benim ise en büyük hayalim arkeoloji profesörü olmak.. Liseyi bitir,üniversite sınavlarına gir,dört yıllık bir üniversiteyi kazan,bu süre boyunca sınavlar,sınavlar ve finaller okulu bitir,tamam oldun sen..! ne oldu oğlumuz yada kızımız? ' mektepli mezar kazıcısı...'! ! ! Liseyi birlikte okuduğum iki arkadaşım vardı...ikiside Hacettepe'yi bitirdi...Birisi arkeoloji prof.'u,diğeri sanat tarihi...bu yazdıklarım ise kendi yorumları...her ikisine de saygılar... arkeolojiyi bana söyler misiniz... Arkeoloji eski kültür ve uygarlıklarıve onlardan kalan maddi kalıntıları açısından inceleyen yer ve zaman saptamakla uğraşan bir bilimdir.Bana göre arkeoloji toplumun geçmişini tanımasına ve insanların benliklerine sahip çıkmasını sağlamak için oluşmuş bilim dalıdır. kazı bilimi. yazının bulunmadığı dönemlerde arkeolojinin borusu öter [img]/images/smilies/smile.gif[/img] Arkeoloji arkeos logos kelimelerinden türetilmiştir.arkeos:eski logos da: bilimdir.Yani arkeoloji kazı bilimi değil eskinin bilimidir.prehistorya prohistorya ve klasik arkeoloji olarak bölümleri vardır.Arkeoloji biliminde ingilizcenin aksine Almanca önemlidir.Literatürün çoğu almancadır.Yazları hocaların yaptığı kazılara katılınabilir.ama hayal edildiği gibi maceralı değil amelelik işleriyle vaktiniz geçer.Okuması zevkli bölümdür ama okul bitince iş alanı oldukça kısıtlıdır.Ama yurt dışında birine arkeoloji okuyorum dedğinizde inanılmaz itibar görürsünüz. Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:09 AM. |