![]() |
RANA sizce ne demek, RANA size neyi çağrıştırıyor? * Ne zamandır Bir damlasından muzdarip Gözümdeki yaşları yaşamın bilemezsin Hoş görünen güzel görünen bir ada Ne zamandır Akmaz olmuş damarlarımdan sevdalar Allı aklı yuvarlanarak… Önce adını sevmekle seversin bir kadını Adından başlarsın usulca sevmeye onu Ve güzel olan Aslında adından gözlerindeki okyanuslara atlayan… Uçsuzluğunda kaybolduğum bir deniz baktığındaki Bir mavi Çocukluğumun bayram düşlerindeki Bir gökyüzü gözlerin Topraklarıma yağmurlar getiren Bir nefes dudaklarının kıyısında Yorgun gemilerimin limanlandığı gülüşün Adının bu kadar güzel kokan bir anlamı var atlasımda Ve iğne batmaz bir çarpış sol tarafımda Her aklıma dadandığında [img]/images/smilies/smile.gif[/img] RANA çok özel, çok güzel çok değerli bir isim... Anlamı gibi isimlendirdiği insana anlamını benimseten bir isim... RANA'lar kıymetinizi bilin, bildirin.... RANA BENIM ADIM KENDIMI BANA CAGRISTIRIYO [img]/images/smilies/smile.gif[/img] RANA İYİ HOŞ GÜZEL DEMEK GENELLİKLE BULMACALARDA COK CIKIYOR bildiğim kadarıyla güzel demek.ayrıca arkadaşımın adı. Etimolojik köken itibariyle Farsça olan ama Arapça, Latince, İbranice karşılıkları da bulunan ve genellikle kız çocukları için tercih edilen bir isimdir. Osmanlıca pür ve revnak olan anlamındadır. Ayrıca 'güzellerin şahı' anlamını içeren ve Musevilerin de kullandığı bu ismin İbranice'deki anlamı ise 'şarkı söyleyen kız' dır. yazmışsınız anlamını öledir bencede 'RANA' kelime anlamı olarak kısaca güzel,hoş bana ise zerafet,güzellik,mükemmellik çağrıştırıyor........ =) Göbek adııımm... mıışşşş... Çocukken takıntı haline getirmiştim epeyce... -niye benim göbek adım yok diye... Annemi nekadar bunalttıysam artık.. derdi ki.. -kızların göbek adı göbeğini kesen ebenin adıdır.. Senin göbeğini de Ranâ ebe kesti.. senin göbek adın da Ranâ.... [img]/images/smilies/smile.gif[/img]) hoş,güzel.... Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:32 PM. |