![]() |
ÖLÜM ALLAH'IN EMRİ AYRILIK OLMASAYDI sizce ne demek, ÖLÜM ALLAH'IN EMRİ AYRILIK OLMASAYDI size neyi çağrıştırıyor? * Nolurdu Birlikte Ölseydik Deyip duracak Oysa İnsan Yalnız Ölür... Nihayetinde meftun oluyor aşka ölüm... 'kitabe-i seng-i mezar' Cüneyt kardeşim ne zaman okusam aklıma gelirsin. bayan niçin ve malumunuz [img]/images/smilies/smile.gif[/img] bir mezar taşı yazısı olsun ki süleyman efendi gibi ansınlar beni ya da veli efendi.. olmadı beklerim bir dibace boyu.. to be or not to be benim için [img]/images/smilies/smile.gif[/img]) Ne önemi var ki...! ! Özlem duyduğuma kavuştuktan sonra,....dilerim ki ayrıldıklarımda benimle beraber gelir... Şafak...=....? ? ? öyle bir ruzigâr ki, kendi gitti, ismi bile kalmadı yadigâr. yalnız şu beyit kaldı, kahve ocağında, el yazısıyla: 'ölüm allahın emri, ayrılık olmasaydı.' D 810... hepimiz yaşamın karşıtı olan ölüm çekirdeğini içimizde taşıyarak merhaba deriz hayata...büyürüz... gittikçe kirlenerek, çocukluğumuzun masum bakışlarını yitirerek büyürüz, sevdiklerimizin her ölümünün bizlerden birer parça alıp götürdüğünü, eksilttiğini bilerek, kendi ölümüzle yüzleşerek büyürüz ve varoluşun beraberinde getirdiği bir oluşum olarak doğaldır artık ölüm. Oysa Var olduğunu bildiğin, elini uzatsan tutabileceğin, sesini duymanın mümkün olduğu, fiziksel anlamda var olduğunu bilerek ulaşılmazlığını kabullenmektir ayrılık....ve daha da zordur yaşarken öldüğünü kabullenmek ayrıldığın kişinin........... Gidince çürümeyeceğini bilsem, ellerimizi değiştirelim derdim. Ellerimin ellerinde verdiği güzel ve uzun mola, ayrılık Allahın emri, ölüm olmasa... 29.03.2002 Özge Dirik bana orhan veli nin şiirni hatırlatıyor.. KİTABE-İ SENG-İ MEZAR....şiirinde süleyman efendiden bahsediyo...nasırlarından cektiğini,yalnızlığını,ölümünü ve şiirin sonunda şu geciyor..: ÖLÜM ALLAH 'IN EMRİ AYRILIK OLMASAYDI Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:23 PM. |