Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sözlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/)
-   -   LA İLAHE İLLALLAH sizce ne demek, LA İLAHE İLLALLAH size neyi çağrıştırıyor? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/142612-la-ilahe-illallah-sizce-ne-demek-la-ilahe-illallah-size-neyi-cagristiriyor.html)

bluemoon24 07-01-2009 03:16 PM

LA İLAHE İLLALLAH sizce ne demek, LA İLAHE İLLALLAH size neyi çağrıştırıyor?

*

LA İLAHE İLLALLAH

**ALLAHTAN** başka ilah yoktur olamazda olması imkansızdır

(La İlahe) Yoktur Küfrediyorum İnkar ediyorum Tanımıyorum Kabul etmiyorum Sevmiyorum Herhangi bir şeye herhangibir zaman küçüçükte olsa bir fayda veya zarar veremeyeceğini biliyorum O'ndan herhangi bir beklentim yok O'na dua etmiyorum O'ndan bir şey istemiyorum O'na asla güvenmiyorum Korkmuyorum O'na ibadet etmiyorum O'na itaat etmiyorum - Ne Zaman - Nefes Bende Olduğu Müddetçe Her zaman - Nerde - Ruhumla bedenimin bir arada bulunduğu her yerde - Kimi - Kendini zanneden veya Kendisini zannedilen veya dayatılan Var Helal ve/ya haram serbest ve/ya yasak belirleyeni Sosyal hayatı düzenleyici yasalar oluşturanı Hayata müdahele edebileni

(İllallah) Vardır ALLAH (c.c) iman ediyorum ALLAH'ı (c.c.) seviyorum ALLAH'a (c.c) dua ediyorum ALLAH'tan (c.c) istiyorum ALLAH'a (c.c) ibadet ediyorum ALLAH'A (c.c) güveniyorum ALLAH'tan (c.c) korkuyorum ALLAH'a (c.c) itaat ediyorum ALLAH'ın (c.c) sözünü dinliyorum - Ne Zaman - Nefes Bende Olduğu Müddetçe Her zaman - Nerde - Ruhumla bedenimin bir arada bulunduğu her yerde - sadece ALLAH (c.c) helal ve/ya haram serbest ve/ya yasak belirler sadece ALLAH (c.c) sosyal hayatı düzenleyici yasalar oluşturur sadece ALLAH (c.c) insan hayatına müdahele eder.

ALLAH'TAN BAŞKA İLAH YOKTUR DEMEKTİR YANİ YEGANE YASA KOYUCU HAKİM VE YÖNETİCİ ALLAH'TIR DEMEKTİR

&

ALLAHTAN BAŞKA İLAH YOKTUR!

Tanrı yoktur, Allah vardır..

Allahtan başka ilah yoktur. Neyi çağrıştırıyor bu soru olamaz

tüm evrende allahın zatındam başka tapılmaya layık hiç bir varlık yoktur

O tüm evrenin sahibi ve efendisidir

herkes O na muhtaçtır

Eski Yunan filozoflari Aristo, Sokrates, Eflatun gibi zatlar maddenin idealarının başka bir alemde olduğunu ancak bu dünyada onların tecelli ettikleri şekiller olduklarını söylüyorlardi.

Yani bu gördügümüz madde alem baska bir yerde mevcut, biz onun yansimasini seyrediyoruz. Bu görünenler hayal ama böyle bir gercek madde alem var, türünden bir görüs vardi.

Niyetimiz milattan önce yasamis bu saygi deger filozoflari yermek degil tabi ki, hepsi de degerli fikir adamlari imis.

Fakat günümüz biliminin ortaya koydugu bir gercek var. Disarda gördügünüzü sandigimiz HER SEY, gerçekte zihnin kendi içinde olusturdugu algilar oldugu gercegi. Evrenin-maddenin hologram oluşu. Hologram olmadığı halde varmış gibi görünen bir imgedir, illüzyondur, hayaldir.

Kesif ve fetih ehli dedigimiz zatlar madde veya mana, cin veya melek, cennet veya cehennem hangi isimle neyi kastederseniz edin, hepsinin zihnin kendi olusturdugu kendine göre olan suret veya sesler oldugunu acik bir sekilde beyan etmislerdir.

Bakın bu konu hakkında Muhyiddin İbn-i Arabi ne diyor

'Alem'de Tek bir Varlık vardır. O da Vucudu Mutlak olan Allah'ın Varlığıdır. Diğer Varlıklar bu Varlığın çeşitli Zuhurları ve Değişik Tecellileridir. Var zannedilen Şeyler aslında Vehim ve Hayalden İbaret'tir.'

Imam-i Rabbani bu konuyu söyle özetlemis

Allah yarattigi varliklarin vücudlarini yokluktan gayri hic bir sey yapmamistir.

Mutlak ve gerçek vücud Allah'ın varlığıdır. Hakikat ehli dedigimiz zatlar maddenin 'yokluk' oldugunu müşaade etmislerdir, etmektedirler. Madde diye algiladigimiz seyler yokluktan hasıl olmuştur. Görülen şeylerin gerçek varlıgı yokluktur.

O, göklerin ve yerin yoktan var edicisidir.(Bakara 117)

Gökleri ve yeri yoktan var eden O'dur. (Enam 101)

Ben vechimi (yüzümü, varlığımı, bilincimi) hanif olarak, gökleri ve yeri yoktan var edene çevirdim ve artık ben asla Allah'a ortak koşanlardan değilim'. (Enam 79)

Algiladiklarimiz her an yoktan var olur. Bize somut, sabit seylermis gibi gelsede mevcudatin asli yokluktur.

Aslinda bu konu LA İLAHE İLLALLAH cümlesinde gizlidir. Resullullah´in varisileri dedigimiz hakikat ehli, kelime tehvidin daha iyi anlasilabilmesi icin LA MEVCUDA iLLA HU demislerdir.

Bütün isimler ve şekiller terk edildiklerinde gerçek bizimledir!

Bu alemin mayasi yokluktur, hamuruda hayal.

Kaynak:Antropoloji

WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:32 PM.