![]() |
JAPON BALIKÇISI sizce ne demek, JAPON BALIKÇISI size neyi çağrıştırıyor? * Elimize değen ölür, Tuzla güneşle yıkanan Bu vefalı, bu çalışkan Elimize değen ölür. Birden değil ağır ağır Etleri çürür, dağılır, Elimize değen ölür... harikadır, mükemmeldir, tarif edecek söz yoktur hatta... nazım hikmetin iç yakan yürek paralayan muhteşem bi eserrridir...burak bora da çok iyi yorumlamıştır.. 'insanlar eyyy nerdesiniz nerdesininz nerdesiniz........''' 'badem gözlüm beni unut bu gemi bir kara tabut...... benden sana geçer ölüm....... çürük yumurtadan çürük benden yapacağın çocuk..... bu gemi bir kara tabut bu deniz bir ölü deniz............'''' 'balik tuttuk,yiyen ölür, elimize degen ölür bu vefali bu caliskan elimize degen ölür badem gözlüm beni unut bu gemi bir kara tabut lumbarindan giren ölür elimize degen ölür........' nazim in en güzel siirlerinden biridir....atom bombasina atfen yazilmistir....dünyanin öbür ucundada olsalar,onlarin acilari bütün devrimcilerin yüregindedir..... nette şarkısını aratırken şiirini buldum bir eski ses kaydı..galiba nazım ın kendi sesinden..iç titretiyor..üstümüzden geçti bulut.. süper bir siir,ezginin günlügü de iyi bir soundla girmis.. Burak Bora tarafından güzel, dinlenesi bir şekilde seslendirilen parça. Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:38 PM. |