![]() |
ISLIK sizce ne demek, ISLIK size neyi çağrıştırıyor? * Dönersen ..... Çal... dağı bağı ancak onunla inletebiliyorum... uzak bir anı şimdi o tanıdık ıslık omuzlarına tırmanan çirkin bir büyü sanki bir pencere önünde yaşlandıran tutsaklık uçurum uçurum uçurum a doğru herşey bir anlık son nefes o kısık ıslık senin sesinle başlayan bir ıslık kehribar kokusu kulaklarımda nasıl bir nargile yakmak bu fitil gibi sarhoşlukta.. kim bu öldürücü musikinin güftesini gömebilir kuytuluğun makamına yalnız hicazdı felaket efem saatlerinde kimi görsem göz yarası yüzümde, kimi duysam senin sesinden ıslak bir ıslık ve ben artık her şarkıda kendime vokal yapıyorum, yüzüm gözüm ıpıslık... söğüt yaprağı Islık, bir konuşma dilidir. Buda Karadenizde Giresun ili, Çanakçı ilçesi, Karabörk beldesinde konuşulur ve oraya aittir.Bende bu dili konuşan biri olarak ilgilenen herkesi bu kültürü yerinde görmeniz için, sizleri Karabörk Beldesine davet ediyorum.Ayrıca karabork.com sitesine tıklarsanız ıslıkla ilgiligeniş bilgiye ulaşabilirsiniz. öğrenmek için önce açık alan lazım..ee bi de bilen birisi [img]/images/smilies/smile.gif[/img]) kursu falan var mı bununn? ? ? inatla öğrenemediğim[img]/images/smilies/frown.gif[/img] Kaynak:Antropoloji |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:37 PM. |