Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Site Sahibinin Hikayesi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/site-sahibinin-hikayesi/)
-   -   Klişe Avcılığı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/site-sahibinin-hikayesi/617137-klise-avciligi.html)

hayatimdegisti 03-01-2011 11:29 AM

Klişe Avcılığı
 
Her şey çok sıradan ve sıkıcı mı geliyor insanlara baktığınızda gördüğünüz sırad...anlık mı?Eğer böyle düşünüyorsanız hatta daha fazlasını üstelik birde birazdan bahsedeceğim gibi klişe avcısı iseniz mutsuz olmak kaçınılmaz sonuç olacaktır.

Klişe avcıları için her şey sıradandır insanlar birbirine benzerdir bir değersizlik hali ve diğer insanlara doğrudan yada dolaylı olarak sen değersizsin, sen salaksın sıkıcısın deme hali bir alışkanlık halini almıştır.

Ünlü ve sürekli olarak mutsuz olduğunu ifade eden klişe avcılarından bir tanesi de Okan Bayülgen'dir.Salak,sıkıcı,sıradan kelimelerini oldukça kullanır.
Aslında klişe avcılığı belli bir ölçüde olduğunda keyiflidir izlemesi zevklidir.
Her şey sıradan mı geliyor.İnsanların yaptıkları hareketleri duruşları ,ne yapiyoruz ki bu dünyada her şey ne kadar saçma.
Bir ölçü de olsa yaratıcılığı arttırsa da belli sınırı aştığında hastalık halini alır.Kişi sürekli etrafında klişe arar.Sadece etrafında arasa neyse kendi içinde yaptığı her davranış da onun için birer klişe olabilir.Acaba şu yaptığım davranış salakça mı yine daha önce yapılmış bir şey mi yaptım diye sorgulayıp durmak mutsuzluğu arttırdıkça arttırır.
Bazı karikatüristler de klişe avcısıdır.Mesela Sönmez Karakurt muhteşemdir.Yaratıcılığı harika da olsa kendi içinde mutsuz olduğunu o da söylemiştir

Klişe avcıları internette oldukça rahattır.Eleştirel davranışları ile kendilerini belli ederler.Herkes ne kadar da aynı ve benzer ben farklıyım derken yanlız kaldıklarında okları kendilerine saplarlar.Şöyle bir açın sözlükleri,gazeteleri,hatta facebook'u bol bol karşılaşırsınız eleştirel davranışı kişilik özelliği haline getirmiş insanları.

Ben bir klişe avcısı gördüğümde üzülürüm onun için.Ne kadar farklı ne zeki demem.Aksine bilirim ki klişe avcılığı 24 saat devam eder ve depresyon başlangıcıdır yorucudur rahatsız bir durumdur.

Peki ne yapmalı...Her insanın özel ve değerli olduğunun bilincinde olmalı.Sizden bir tane daha yok.Dünya tarihinde sizinle birebir aynı olan kişi olmadı ve hiç bir zaman da olmayacak.Bırakalım insanlara ne salak ve sıradan benzer ve sıkıcı olduklarını söylemeyi onlara iyi ki varsın teksin bu dünyada senden bir tane daha yok özelsin diyelim.
Atakan Sönmez
Ekleyen: hayatimdegisti.com

sevincli

kirikkalp 08-01-2011 06:52 PM

Cevap: Klişe Avcılığı
 
cok guzel.teskrlr

bartun06 08-01-2011 07:49 PM

Cevap: Klişe Avcılığı
 
Özellikle Okan Bayülgen'in programlarını sırf bu nedenle izleyemiyorum zaten, davranışı ve özellikle telefon görüşmeleri facia, fakat insanları da anlayamıyorum, telefonda hakarete varan konuşmaları duymak için mi arıyorlar acaba?


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:56 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.