Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sinema (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinema/)
-   -   Fetih 1453 (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinema/620789-fetih-1453-a.html)

Berilce 22-02-2012 12:06 PM

Fetih 1453

Her ne kadar Hollywoodvari öğelerin bulunduğu bir filmde olsa, zaten Faruk Aksoy bu film için Troya, Cennetin Krallığı ve Gladyatör’de emeği geçen kişilerin yardımını aldığını söylüyordu bir röportajında, hatta şöyle bir ifade kullanmıştı; “Beni tarihsel gerçekler değil, seyircinin memnun olması ilgilendiriyor, üç beş entellektüel film eleştirmeni tarafından beğenilmesem de olur!... Zira filmde Fatih ile Konstantin’in savaş meydanında karşılaştıkları ve söz düellosu yaptıkları bir sahne var…Ben filmi beğendim, Tarihsel gerçeklerin hakikaten birebir uyuşmadığı söylenmekle birlikte, oyuncularında rollerini canlandırma şekli gayet iyiydi…Ulubatlı Hasan rolünde İbrahim Çelikkol, Fatih ve Konstantin rolünü canlandıran aktörleri beğendim… Birtakım kaynaklarda Ulubatlı Hasan’ında yaşayıp yaşamadığı belli değilmiş, Topçu Macar Usta Urban’ın değil de başka birinin en büyük top’u yaptığı ve savaşın kazanılmasında rol oynadığı ileri sürülmektedir.…
Yine filmde İstanbul’un kuşatılması sırasında yaşanılan olumsuzluklar üzerine çadırına çekilen Fatih’i hem teselli etmek hem de motivasyonunu artırmak için yanına gelen hocası Akşemsettin’in (filmde beyaz sakallı biri görünümünde) aslında köse olduğu ileri sürülüyor. Burada şöyle söylüyor Fatih’e “Unutma, yüksek tepelerde esen rüzgarlar sert olur”, yılma, mücadele et, ordunun başına dön!...
Hacı Bayram-ı Veli kendisine “İstanbul’u fethedebilecek miyim?’ diye soran 2. Murad’a şöyle söylemiş: “Hayır, Sana da oğlun Alaaddin’e de değil; şu kundaktaki bebekle (Fatih), bizim köseye kısmet olacak”diyor, “bizim köse dediği kişi, Ak Şemsettin yani Fatih’in hocasıymış…
Bu filmi seyrettikten sonra, tarih konusunda söylenen bir söz geldi aklıma; “Tarih yitirmiş olduğumuz bir gönderenler sistemidir, yani Tarih artık bize özgü bir mittir…”Jean Baudrillard”

bigokyanus 22-02-2012 02:20 PM

Cevap: Fetih 1453

Teşekkürler bilgilendirme için sayende izleyemesem de , senin izlemlerinden fikir sahibi oluyorum .
İyi ki varsın güzel arkadaşım :)

Berilce 23-02-2012 02:27 PM

Alıntı:

bigokyanus Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820870)
Teşekkürler bilgilendirme için sayende izleyemesem de , senin izlemlerinden fikir sahibi oluyorum .
İyi ki varsın güzel arkadaşım :)

Çok teşekkür ederim, izlenimlerime değer verdiğin için Arkadaşım, Sinema'yı çok seviyorum, haftada en az bir kere mutlaka gidiyorum, öyle ki bazı Sinema çalışanları yüzümü tanıdı y789, geçenlerde hoş bir şey yaşadım, oturduğum semtte, genellikle bir kişiye film oynatmayan bir Sinema, bir kaç kere gidip geldiğim için ve beni de daha önceden tab-nıdıkları için yalnız benim için film oynattılar:))) Dışarıda karlar yağarken, ben Sinemayı kapattım...

kutayhun 24-02-2012 02:53 AM

ya ben izlemeli miyiz ikilem arasında kaldım.. genelde bizim millet böyle filmleri çok abartır gibi gelir.. ama nefesi de izleyince sinemada izlemediğime pişman olmuştum...

WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:34 PM.