Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sinema (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinema/)
-   -   Eşruhumun Eşzamanı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinema/620727-esruhumun-eszamani.html)

Berilce 10-02-2012 01:14 PM

Eşruhumun Eşzamanı

Geçtiğimiz hafta gösterimi başlayan ve R. Şanal ve Işık Elçi çiftinin tanışma ve evlenme ana ekseninde gelişen ilişkileri üzerine bir film bu, ne yazık ki filmde içi doldurulamayan bir sürü boşluk var... Kuantum konusunda Türkiyede bir ilk olma iddiasında elbette ama, masal gibi başlayıp, mutlu son ile biten filmde bir yavanlık ve hakikaten bir kabızlık var. Bu "kabızlık" sözünü, filme dair bir eleştiriden aldım, çünkü hoşuma gitti!... Sonuçta belki iki insanın birbirine yaklaşmasında yaşanan süreç masal gibi değil de biraz daha yaşamın gerçekleri gözöüne alınarak anlatılsaydı filmin altı doldurulabilirdi. Özellikle Seminerlerinden ve danışanlarının hikayelerinden kısa kısa kesitler sunulabilirdi, Türkiye'de Kuantum'un babası olarak da bilinen Şanal bey'in hem bu konuda bir ilklerden olma özelliği var ve hem de bir toplantısına katıldığım için söylüyorum bunu; hitabı, espritüelliği, kültürüyle göz dolduran biri. Filmi biraz olsun izlenmeye değer kılan bir kaç şey var yine de; çekimler ve bazı manzaralar çok güzel ve filmin müziklerini ben çok beğendim, Deniz Seki'nin sesinden bazı şarkılar oldukça güzeldi... Zaten Şanal bey'in filmin müziklerini yapması beni şaşırtmadı, zira kendisi de müzik bilgisi olan ve iyi piyano çalan biri... Filmin kısa bir anında, kendisini canlandıran Uğur Çavuşoğlu'nun bir sahnesinde cep telefonuyla konuşurken, Şanal bey'de görünüyor. Uğur Çavuşoğlu çok iyi bir tiyatro sanatçısı, onun varlığıda malesef filmi kurtarmaya yetmiyor!...Işık hanımın annesini canlandıran oyuncu çok iyiydi; sinir bozucu, her şeye karışan, dediğim dedik bir anne...Gerçek hayatta böyle bir anneye sahip olan birinin ilerlemesi oldukça zor gibi geldi bana...
Galiba Sinema ve oyunculuk başka bir şey; kitap yazma ile veyahut başka alanlarda çok başarılı olan insanların bir çırpıda altından kalkamayacağı, zor bir iş, bir Sanat...

sweeet 10-02-2012 01:33 PM

Cevap: Eşruhumun Eşzamanı

Berilce'm hala bu filme gidemedim. :( Ve gidene kadar da hiç bir youm okumayacağıma dair söz vermiştim kendime ama senin yazını görünce dayanmadım okudum. :) Hala gitmeyi düşünüyorum.

frezya 10-02-2012 02:55 PM

Ben de bugün gitsem mi diye düşünmekteyim...

RimA Vita Perfetto 10-02-2012 03:11 PM

hayatımda gideceğim ilk sinema olcaktı ve bugun erkek arkadaşımla gidecektim bu filme. kısmet olmadı :(

senerb_35 10-02-2012 04:47 PM

Berilce'ye katılıyorum. Dün izledim ben ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. İlk Kuantum Filmi diye lanse edilmişti ve fragman linkindeki yorumları okumuştum. İlk 10 dak. itibaren ne çıkacak diye bekledim. Fİlm çıkışında aynı filme mi gittik acaba dedim. Çok fazla reklam kokusu vardı. Kuantumla ilgili hiçbirşey yoktu, itinayla bilgiler saklanmış sanki. Kendi aşklarını yazmışlar ama çok yüzeysel, detay yok- özellerine girmek istemediler galiba. Zorluk yaşamışlar mı, aşmışlar mı, ne ne zaman oluyor belli değil. Bu konuların içinde olup ta, nasıl etkili bir film çıkartamadılar anlamadım. Oyuncular çok amatör, mimik oynamıyor bazılarında, ama gerçekten kızın annesi doğaldı-gerçekti. :) Müzikler kurtarıcıydı. Üzgünüm, hiç beğenmedim ve bence çok vasattı.

Berilce 10-02-2012 05:20 PM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820050)
Berilce'm hala bu filme gidemedim. :( Ve gidene kadar da hiç bir youm okumayacağıma dair söz vermiştim kendime ama senin yazını görünce dayanmadım okudum. :) Hala gitmeyi düşünüyorum.

Sevgili Sweet, hevesini kaçırdım desene, ama ne yapayım, sadece Müzikleri güzeldi filminactionsmile

Berilce 10-02-2012 05:25 PM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820050)

Sevgili Sweet, hevesini kaçırdım desene, ama ne yapayım, sadece Müzikleri güzeldi filminactionsmile

WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:36 AM.