![]() |
Paris'te gece yarısı PARİS’TE GECE YARISI Woody Allen’ın yönettiği film; görselliği ve müzikleriyle müthiş keyif aldığınız bir film. Fakat başrolde oynayan Owen Wilson’ın sudan çıkmış balığa benzeyen bir ifadeyle şaşkın şaşkın, ağzı açık bir şekilde filmde dolaşmasına dayanabilirseniz elbette… Paris; tüm ihtişamıyla gözlerinizin önünde, bence tüm şehirleri de, özellikle tarihte iz bırakan insanları ve sanatçılarıyla düşünmek lazım, Paris bu anlamda birinci sıraya oturuyor. Eski Paris tüm binalarıyla çok iyi korunmuş zaten, Tarih’e çok önem veriliyor tüm Avrupa’da… Filmde sevimli kafeler, ışıltılı gece kulüpleri, meşhur Şanzelize bulvarını, hatta kan kan oynayan kızları, bu arada da bir sanatçı resmi geçidini de izliyorsunuz. Konu biraz basit, fakat müzikleri de (Cole Porter sesiyle, “Hadi Aşık olalım” adlı şarkısına dikkat!) çok güzel ve romantik… Filmde Pablo Picasso, Dali, Hemingway, Zelda&Scott Fitzgerald gibi ölümsüz sanatçıların kendilerine özgü diyaloglarla filmde yer aldığı sahneler var, yani yarı fantastik bir film diyebiliriz, bu filme… Uyumsuz oldukları en başından belli olan bir çiftin filmin başındaki diyaloğu, şöyle başlıyor; Gil (Owen Wilson) “yağmurda ıslansak da yürüyelim” diyor, nişanlısı ise yanaşmıyor bu fikre, biraz konformist ve sıkıcı bir tip. (Ben ıslanmayı tercih ederdim şahsen!) Filmin sonunda ise….. neyse daha fazla anlatmak istemiyorum…Sürpriz12389 |
Cevap: Paris'te gece yarısı Ay harikasın sevgili Berilce mutlaka izleyeceğim filmler arasında bu film. Bir de senden dinlemek güzel oldu. Kesinlikle ben de ıslanmayı tercih ederdim (tercih ettim de yeri geldiğinde, kaç kere ıslanmışımdır bu yüzden:) ). Diyorlar ki en romantik yağmur Paris sokaklarına yağarmış ama asıl iş nerde olduğunuz değil size uyum sağlayacak delilikte bir eş bulmak. Allah herkesin gönlüne göre bir eş nasip etsin. http://denpoet.files.wordpress.com/2...n-the-rain.jpg Şemsiyeye gerek yok! |
Cevap: Paris'te gece yarısı Alıntı:
|
Cevap: Paris'te gece yarısı Pariste gece yarısı, bu filmi bir iki gün önce gazetede gördüm. Gerçekten güzel bir filme benziyor, izlemeyi düşünüyorum... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:26 AM. |