Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sinema (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinema/)
-   -   80. ADIM (35 mm) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinema/466339-80-adim-35-mm.html)

Bluesky24 05-04-2010 09:41 AM

80. ADIM (35 mm)
 
Konu :

12 Eylül sonrasında biraraya gelip geçmişi sorgulayan, birbirleriyle hesaplaşan eski eylemci bir grup arkadaşın öyküsü. Çocukluk yıllarını yetimhanede geçiren ve 18 yaşındayken hızlı bir eylemci olup işkencelerden geçen Korkut Laçin (Levent Ülgen), 12 Eylül kurbanlarından birirdir. Kadınların ve arkadaşlarının hayranlık duyduğu, gizemli bir kişiliğe sahip kanarya tutkunu Korkut, polisin takibindedir. Genç adam çareyi ülkeden kaçmakta bulur. Uzakdoğu'da şileplerde çalışır, tayfalık yapar. Ama yine de yakalanıp Türkiye'ye iade edilir. Hapis yatıp, çıkar. Yıllar önce politikaya soyunan gençlik arkadaşı Sedat'ı arar. Aralarında çözülmesi gereken bir sorun vardır. Sedat'ın karısı (Zuhal Olcay) ile tanışıp onunla sevişir. Sonunda efsanevi Korkut, eski nişanlısı olan Sedat'ın kızkardeşi tarafından öldürülür.

Gösterime Giriş Tarihi : 6 Aralık 1996



Yönetmen : Tomris Giritlioğlu

Oyuncular :Zuhal OlcayLevent ÜlgenDerya AlaboraHalûk BilginerHümeyraMeral ÇetinkayaSelçuk YöntemTunca YönderEmre BaykalCivan CanovaTaner BarlasAltan Erkekli



Senaryo : Mehmet Eroğlu

Eser : yazarın "Yarım Kalan Yürüyüş" adlı romanından



Yapımcı : TRT (Cafer Özgül)



Görüntü Yönetmeni : Yavuz Türkeri



Müzik : Münir Nurettin Beken



Kurgu

Bilge Can



Sanat Yönetmeni

Mustafa Ziya Ülkenciler



Yapım Yılı :1995



Kazandığı Ödüller : 8. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde (1996) "Seçiciler Kurulu Özel Ödülü" (80. Adım) ve Hümeyra "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu", 15. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde (1996) "En İyi Film" ve "En İyi Yönetmen", Köln 6. Türkiye Film Festivali'nde (1996) Zuhal Olcay, "En İyi Kadın Oyuncu", SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) seçiminde (1997) "En İyi 5. Film" ve Zuhal Olcay, "En İyi Kadın Oyuncu"


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:00 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.