![]() |
Sınavlar Ne Kadar Önemli Açıkçası genelde internette dolaşan bir yazı vardır.Dünyada en başarılı insanlar üniversite bitirmemişlerdir diye.Buna katılmıyorum. Böyle yazılara kanıp tembellik etmeyin.Onlarda öyle olması sizde öyle olacağı anlamına gelmez. Ancak alınan notları kendi değerinizlede ilişkelinirmemek ve onların bir araç olduğunu düşünmek daha doğru. Üniversitede bir hocamız 1500 -2000 gibi notlar verirdi. Bir sınavdan 100 üzerinden 1500 gibi notlar alabilirdiniz. Kendisi kimine göre deliydi.. Ancak sanırım vermek istediği mesaj notun önemli olmadığı aslolanın araştırma olduğu üzerineydi.Yani bilgiye ulaşmanın daha önemli olması... Herhangi bir dersten iyi not almak bir çok faktöre bağlıdır.Mesela o sınavda çıkan benzer soruları bir yerlerden bulmuş olabilirsiniz.Yada nerelerden çıkabileceğini tahmin etmişsinizdir. İyi not almak o konuyu gerçekten bilmek anlamına gelmez. Bu ilginç hoca ile ilgili bir siteden alıntılar. *verdigi ucuk notlari, "herkes biraz zaman ve emek harcayarak vasat bir proje hazirlayabilir. eger bir proje uzerinde gerektiginden fazla zaman ve ortalamanin uzerinde bir emek harcamissa ogrenci, projenin 1 ile 100 arasi vasat bir not skalasinda degerlendirilmesi o ogrenciye ayip olmaz mi?" seklinde savunmustu zamaninda. *illa ki bir civata cizmek gerekiyor. acaba nasil anlatacak, nasil ogretecek diye beklerken biz, elinde bir civata havaya atip tutatak, "uc kurusluk civata" soz obegini 958 kere tekrarlayarak sinifta dolanmis, hepimizi bon bakislari degismeyince asistani yollayip bize ipucu saglamisti. bir keresinde de hastaligi yuzunden 3-5 cizim kaciran bir arkadasa, notunu kurtarmasi icin bir rapor yazdirmis, durumu abartip 750 falan gibi bir not vermisti. bir yolunu bulup odasina giren ogrenciler mutlaka "peki odasindaki hede hodoyu gordun mu?" diye sorarlar. adettendir. bahsedilen yüksek not verme hikayesinin diğer kulaktan kulağa anlatılan versiyonu da şöyledir. *çocuğun tekine sınavdan 1000 verir. çocuk hocaya, bundan sonraki sınavlara girmesem de olur değil mi hocam, der. erol inelmen'in verdiği cevap: "bizde eksi notlar da var yavrum" oldukca nazik, beyefendi bir insandir ve dunyanin en garip ders anlatan ogretim uyesidir. soylediklerini anlamaniz icin ya onun gibi olmali ya da asistan pesinde kosmaniz gerekmektedir. bir keresinde yaptigi sinavin 3. sorusu sadece 3)justice? seklinde idi butun sinif anlasmis gibi cevaba "and justice for all" yazinca bu sefer erol inelmen hocamiz sok olmustu. aslinda cok zekidir fakat zekilik ile delilik arasinda cok sik gidip gelir; soyleki bi defasinda yaptigim projeyi cok begendigi icin bana 100 uzerinden 360 verdi. ben "hoca yani ben butun sinavlara girmesem de aa gelir galiba" deyince "yok o zaman kalirsin demisti" * * |
Sınavlar Ne Kadar Önemli Aslında dersler ve sınavlar hakkında benim düşüncemde bu ama ben öğretmen felan değilim... yani anladım ne yapmak istediğini |
Ynt: Sınavlar Ne Kadar Önemli felsefe süper ama hocalar bunu çoğu zaman kabul etmiyor |
Ynt: Sınavlar Ne Kadar Önemli Harika bir taktik bencede.Sınavlar gerçekten de öemli değil ama öğretmenlerin bir şekilde not vermeleri gerektiği için mecuren not sistemini kullanmak zorunda. Öğrencinin öğrenip öğrenmediğini doğrudan ölçme aracı bulunamadığından kullanılan dolaylı ölçme araçları öğrencilerin belkide öğrenip öğrenmediklrini ölçemiyor ama bilmiyoruz ellimizdeki veriler bunlar.Burada yapmak istediği sanıırm olumlu bir şekilde öğrenciyi etkileyip daha ii motive çalışmış. |
Ynt: Sınavlar Ne Kadar Önemli su kadar önemli: blissy .... neden mı ???? bulundugumuz ortam sartlarından dolayı ...... ama sınavlar kesınlıkle bir ölçü degıldır ınsanlar ıcın sınavlar bı yere kadar gelişim değişim sonsuza kadar (tabı ısteyenler ıcın) smiliyface |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:15 AM. |