Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sınav Heyecanı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinav-heyecani/)
-   -   YGS için son 20 günde neler yapılabilir? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinav-heyecani/624003-ygs-icin-son-20-gunde-neler-yapilabilir.html)

selsa 03-03-2014 10:36 AM

YGS için son 20 günde neler yapılabilir?
 
Çok önemsediğim bir hususu arzetmek istiyorum.

Kızım bu yıl ilk defa YGS sınavına girecek. Çok yoğun bir şekilde hazırlanıyor. Ancak sınav günü yaklaştıkça heyecanı da artıyor ve müthiş bir stresi var. Bu nedenle de başarısı düşmeye başladı çünkü bildiklerini dahi denemelerde yapamaz hale geldi, netleri düştü. Bu arada Psikiyatrist kontrolünde biofeedback seanslarına katılıyor. ama onu da geç farkettiğimiz için süre çok kısaldı ve asıl etkisi ancak LYS de görülecek gibi...

2 gündür telkin cdlerinden suçluluk, kendine güven ve ego mp3 lerini sırayla teker teker günde toplam 8 saat dinlemeye başladı. Acaba son 20 günde yapabileceklerimiz ve daha sonra LYS için yapabileceklerimiz için kızıma bir telkin dinleme programı tavsiye edebilir misiniz? Özel CD de hazırlatırız ama önce YGS yi bir atlatmamız lazım. Çünkü hazırlık aşamasında bile önemli bir süre geçeceğini düşünüyorum.

Verilecek cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim. Tavsiyeleri de acilen uygulamaya koymamız lazım. Anlaşılacağı üzere kızıma farkettirmeden ben bile telaşa kapılmış durumdayım.

Janer 03-03-2014 03:12 PM

Cevap: YGS için son 20 günde neler yapılabilir?
 
sinavdan 20 gun once sucluluk telkinini dinlemek bana çok hataymis gibi geldi. bu telkinler dalgalanma yapabiliyor. ve tam da yapmamasi gereken zamanlar bunlar. Olumlama veya ne bileyim baska birsey olur ama sucluluk olmamasi gerekir diye dusunuyorum. tabii sweeet daha ayrinntili ve guzel bir cevap verir geldiginde.

sweeet 03-03-2014 07:22 PM

Cevap: YGS için son 20 günde neler yapılabilir?
 
Bence sınav heyecanı ve kendine güven dinlemeli. Hatta listesi ego+sınav heyecanı+kendine güven olabilir.

Sınavla ilgili olumlama yapabilir ki kpss döneminde denemelerden önce ben bunun epey faydasını görüyordum. Nefes egzersizi yapabilir. Spor yapabilir günlük yapacağı 1 saatlik egzersiz çalışma verimini arttıracaktır beyne oksijen daha çok gideceği için stresi azalacak, mutluluğu artacak ve daha iyi bir çalışma moduna geçebilir.

Sınav motivasyonu ile ilgili yazılar okuyabilir ki forumda sınav hazırlığı bölümünde bir çok yazı bulabilirsiniz.

20 gün iyi bir süre her şey kendinde bitiyor aşmak istedikten sonra aşacaktır.

delioglan 04-03-2014 03:47 AM

Cevap: YGS için son 20 günde neler yapılabilir?
 
Önce siz bir sakinleşin. Anlıyorum heyecanınızı ama sizin stresinizi ben bile hissettiysem kızınız çok daha fazla hissediyordur ve omuzlarına çok fazla yük alıyor farkında olmadan.
Öncelikle telkinleri bir kenara bırakmak lazım. Biofeedback çalışması da yanlış değilsem beynin frekanslarına müdahale ediyor. 18 senede oluşmuş bir refah noktasını sınavdan bir kaç ay önce değiştirmeye çalışmak, çocuğunuzu dönüşüm sürecine sokmak şu an pek sağlıklı gelmedi bana. Alışkanlıkları çok fazla değiştirmeden biraz spor(esneme-germe çalışmaları ve yorucu olmayan yürüyüşler), biraz beslenmede kaliteyi arttırarak ve bolca olumlamayla stresini kontrol altına alabilir. Burada vurgulamak istediğim son günlerde her şeyin eksiksiz ve mükemmel olmasına çalışırken çocuklara fazla yükleniliyor. Bir kaç detay da vermek istiyorum. Sınav sabahı sırf zihni açılsın diye yüz çeşit yiyecek koymayın önüne evden rutin bir halde çıkmasını sağlayın. Sınava tek gitmek isterse gitsin (eğer sınavım kötü geçerse yüzlerine nasıl bakacağım korkusunu sınav boyunca yaşamak istemiyor olabilir) ha bir de sigara kullanıyorsa bir bahane bulup içmesi için fırsat yaratın (ben üni sınavına girerken içiyordum ve kıvranmıştım). İlgili bir veli olduğunuzu ve varsa eksikleri kapatmaya çalıştığınızı görerek başkalarının tavsiyelerine de çok kulak asmayın. Ne kadar uğraşsanız da eksikler yanlışlar her zaman olacaktır. Yolunuz aydınlık olsun.

selsa 05-03-2014 06:31 AM

Cevap: YGS için son 20 günde neler yapılabilir?
 
Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Çok memnun oldum.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:50 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.