Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Şiir Video (http://www.hayatimdegisti.com/forum/siir-video/)
-   -   BANA ENGELLİ DİYORLAR (http://www.hayatimdegisti.com/forum/siir-video/614467-bana-engelli-diyorlar.html)

RenaC 05-08-2010 11:03 PM

BANA ENGELLİ DİYORLAR

BANA ENGELLİ DİYORLAR

Bana engelli diyorlar
Görmüyormuşum hiçbir şeyi !
Beyaz asam ile sendeleyerek yürürken yolda,
Duyuyorum nasıl da gülüyorlar bana

Bana engelli diyorlar..
Duymuyormuşum kimseyi!
Ne olur birkaç defa tekrarlasalar aynı cümleyi?
Duyamıyorum ama görüyorum bana sıkıntıyla bakan gözleri�.

Bana engelli diyorlar.
Düşünemiyormuşum herkes gibi !
Ama bilmiyorlar ki annemin her damla göz yaşının içime işlediğini..

Bana engelli diyorlar.
Yürüyemiyormuşum insan gibi !
Ama unutuyorlar,
Sürünerek te olsa daha zor şartlarda yapabildiğimi her işimi.

Bana engelli diyorlar.
Konuşarak anlatamıyormuşum derdimi !
Ah bir bilseler !
Su isteyemediğim için susuz uyuduğum geceleri.

Bana engelli diyorlar
Halbuki beni görmemek için;
Gözlerini kapatıyorlar,
Kulaklarını tıkıyorlar,
Yollarını değiştiriyorlar
Ben konuşmak isteyince;
Susuyorlar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ama bana engelli diyorlar!!!!!!

Sizler verin cevabını;
Ben engellerimi aşmak için azimli davranırken,
Bana yeni engeller koymaya ve beni etiketlemeye,
Kimin var hakkı ?????????

Sevil ÖNAL
Zihin Engelliler Öğretmeni

Çok güzel bir şiir.Allah engelli kardeşlerimin yar ve yardımcısı olsun.Onlar çok güzel şeyleri hak ediyorlar.

RenaC 05-08-2010 11:05 PM

Cevap: BANA ENGELLİ DİYORLAR

Çok duygulandım ya Gözlerim Doldu.Lütfen engelli kardeşlerimize dahada itina ile daha da sevecen yaklaşımlarda bulunalım.Onları mutlu etmek sevindirmek çok büyük bir sevab.

eski 06-08-2010 12:20 AM

farklı davranmaya gerek yok, hatta farklı davranmamalı... benim orta okul sınıf arkadaşım görme özürlüydü ama öyle düzgün konuşur, öyle güzel düşünürdü ki hayran kalırdım. anadolu lisesini birincilikle bitirmiş sonra. özürlülere verilmiş farklı hediyelrinde olduğunu düşünüyorum. herkes birbirinden farklı, kilolu-zayıf, sarışın-esmer, kısa-uzun...ebru şallının yaptığı hareketlerin çoğunu aynı şekilde yapamam mesela ama onun yapamayacağı başka şeyleri yapabilirim bende! ne ben ona göre özürlüyüm ne de o bana göre özürlü... sadece farklıyız. birbirimizden öğreneceğimiz şeyler var. iyi ki de öyle =))

RenaC 06-08-2010 12:27 AM

Farklı davranılmalı bazen özen gösterilmeli tabiki.Ama onların özürlülüğünü hissettirmeden farklı davranmıyormuş ona özel bişey yokmuş gibi ama aslında biraz özel davranmalı çünkü onların önündeki engelle hayata 1-0 geriden başlıyolar.Biz dahada destek olmalı daha da umutlandırmalıyız onları.Evet eski engellilerin bazı duyuları daha çok gelişmiştir mesela zekaları,elleri,ayakları çünkü beyin kendini onlara odaklıyor durumlarına göre

eski 06-08-2010 12:30 AM

cık.. farklı davranış istemiyolar =)) bizim arkadaşa yürümesinde yardım etmem için beni görevlendirmişti hocamız o arkadaş bi hızlandı ben yetişemedim bile! sadece öyleler diye ilgi de beklediklerini sanmam. birine mecbur olmadan, başkalarının bakışlarına takılmadan yaşamak istiyorlar :D

RenaC 06-08-2010 12:40 AM

Alıntı:

eski Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 760833)
cık.. farklı davranış istemiyolar =)) bizim arkadaşa yürümesinde yardım etmem için beni görevlendirmişti hocamız o arkadaş bi hızlandı ben yetişemedim bile! sadece öyleler diye ilgi de beklediklerini sanmam. birine mecbur olmadan, başkalarının bakışlarına takılmadan yaşamak istiyorlar :D

Benim anlatmak istediğimi anlamamışsın sanırım eski.Evet farklı davranılmasını istemiyorlar özürlülüklerini hatırlamak sürekli bu bilinçle yaşamak istemiyorlar.Zaten ben ne yazmışım bu farklılığı hissettirmeden biraz özel davranılmalı.Bu kesin yapılması gereken bişey çünkü bazen buna ihtiyacları var ama tekrar diyorum normal bişeymiş gibi davranılmalı

eski 06-08-2010 12:43 AM

yoo anladım =)) ama aklında diğer insanlardan farklı yer etmesi doğru bişey mi? elbette yardıma ihtiyacı olana hepimiz yardım ederiz ama anlıktır o. o kişi o şekilde kalmamalı akılda bu hissedilir ben de bunu demek istedim :D

RenaC 06-08-2010 12:52 AM

Alıntı:

eski Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 760840)
yoo anladım =)) ama aklında diğer insanlardan farklı yer etmesi doğru bişey mi? elbette yardıma ihtiyacı olana hepimiz yardım ederiz ama anlıktır o. o kişi o şekilde kalmamalı akılda bu hissedilir ben de bunu demek istedim :D

Diğer insanlardan farklı olduğunu hissetmeyecekki çünkü ona özel davranıldığının farkına varmayacak.Benimde özürlü arkadaşlarım var.Tabiki sen demek istediğin konuda haklısın ona özürlü muamelesi yaparak değil normal bir insan gibi olmalı.Ama ne olursa olsun biz onlara yardım ederken onların özel olduğunu özel yaptığımızı bilir ve düşünürüz değilmi anlatmak istediğim bu.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:57 PM.