![]() |
BANA ENGELLİ DİYORLAR BANA ENGELLİ DİYORLAR Bana engelli diyorlar Görmüyormuşum hiçbir şeyi ! Beyaz asam ile sendeleyerek yürürken yolda, Duyuyorum nasıl da gülüyorlar bana Bana engelli diyorlar.. Duymuyormuşum kimseyi! Ne olur birkaç defa tekrarlasalar aynı cümleyi? Duyamıyorum ama görüyorum bana sıkıntıyla bakan gözleri�. Bana engelli diyorlar. Düşünemiyormuşum herkes gibi ! Ama bilmiyorlar ki annemin her damla göz yaşının içime işlediğini.. Bana engelli diyorlar. Yürüyemiyormuşum insan gibi ! Ama unutuyorlar, Sürünerek te olsa daha zor şartlarda yapabildiğimi her işimi. Bana engelli diyorlar. Konuşarak anlatamıyormuşum derdimi ! Ah bir bilseler ! Su isteyemediğim için susuz uyuduğum geceleri. Bana engelli diyorlar Halbuki beni görmemek için; Gözlerini kapatıyorlar, Kulaklarını tıkıyorlar, Yollarını değiştiriyorlar Ben konuşmak isteyince; Susuyorlar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ama bana engelli diyorlar!!!!!! Sizler verin cevabını; Ben engellerimi aşmak için azimli davranırken, Bana yeni engeller koymaya ve beni etiketlemeye, Kimin var hakkı ????????? Sevil ÖNAL Zihin Engelliler Öğretmeni Çok güzel bir şiir.Allah engelli kardeşlerimin yar ve yardımcısı olsun.Onlar çok güzel şeyleri hak ediyorlar. |
Cevap: BANA ENGELLİ DİYORLAR Çok duygulandım ya Gözlerim Doldu.Lütfen engelli kardeşlerimize dahada itina ile daha da sevecen yaklaşımlarda bulunalım.Onları mutlu etmek sevindirmek çok büyük bir sevab. |
Cevap: BANA ENGELLİ DİYORLAR farklı davranmaya gerek yok, hatta farklı davranmamalı... benim orta okul sınıf arkadaşım görme özürlüydü ama öyle düzgün konuşur, öyle güzel düşünürdü ki hayran kalırdım. anadolu lisesini birincilikle bitirmiş sonra. özürlülere verilmiş farklı hediyelrinde olduğunu düşünüyorum. herkes birbirinden farklı, kilolu-zayıf, sarışın-esmer, kısa-uzun...ebru şallının yaptığı hareketlerin çoğunu aynı şekilde yapamam mesela ama onun yapamayacağı başka şeyleri yapabilirim bende! ne ben ona göre özürlüyüm ne de o bana göre özürlü... sadece farklıyız. birbirimizden öğreneceğimiz şeyler var. iyi ki de öyle =)) |
Cevap: BANA ENGELLİ DİYORLAR Farklı davranılmalı bazen özen gösterilmeli tabiki.Ama onların özürlülüğünü hissettirmeden farklı davranmıyormuş ona özel bişey yokmuş gibi ama aslında biraz özel davranmalı çünkü onların önündeki engelle hayata 1-0 geriden başlıyolar.Biz dahada destek olmalı daha da umutlandırmalıyız onları.Evet eski engellilerin bazı duyuları daha çok gelişmiştir mesela zekaları,elleri,ayakları çünkü beyin kendini onlara odaklıyor durumlarına göre |
Cevap: BANA ENGELLİ DİYORLAR cık.. farklı davranış istemiyolar =)) bizim arkadaşa yürümesinde yardım etmem için beni görevlendirmişti hocamız o arkadaş bi hızlandı ben yetişemedim bile! sadece öyleler diye ilgi de beklediklerini sanmam. birine mecbur olmadan, başkalarının bakışlarına takılmadan yaşamak istiyorlar :D |
Cevap: BANA ENGELLİ DİYORLAR Alıntı:
|
Cevap: BANA ENGELLİ DİYORLAR yoo anladım =)) ama aklında diğer insanlardan farklı yer etmesi doğru bişey mi? elbette yardıma ihtiyacı olana hepimiz yardım ederiz ama anlıktır o. o kişi o şekilde kalmamalı akılda bu hissedilir ben de bunu demek istedim :D |
Cevap: BANA ENGELLİ DİYORLAR Alıntı:
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:57 PM. |