![]() |
Bizim İnsanlarımız http://www.gaxxi.com/fotoritim/fotor...8044149401.jpg Bizim İnsanlarımız Bir saksının çiçeğinde toplanmış ellerimiz Yüreklerimiz hava kadar temiz alınlarımız gökyüzü kadar açık Parmaklarımız sevdamızı işlemiş kilime nakış nakış Bir halıda akdenizi görürsünüz masmavi uzanmış göbekte ağlar gibi görürsünüz Meriç'i halının kenarında sanki nöbette. Uzanmış ellerimiz yaprağın yeşiline Uçan kuşu kondurmuşuz halının en güzel yerine Türkülerimiz yüreğimizin en güzel dilidir Şakır şakır anlatmışız töremizi ufacık bir kilime Yaylanın çakıl taşında kanımız Canımız var sümerbank'ın bezinde Oylum oylum ağlamışız,gülmüşüz Bir tırnağımız Edirne'de körelmiş Diğeri Kars'ın peynirine işlenmiş Ah! Bizim insanlarımız... Gecesi gece, gündüzü gündüz Bin parçaya bölünmüş umutlarımız Yağmura 'dur! 'demişiz 'Toprağa gözyaşımız yeter' Güneşin ışığını kıskanmışız toprağa gözyaşımız yeter Öfkemizin bilenmiş şehrinde halay çekmiş sokağımız, evimiz Yememiş, yedirmiş aç kalmış anamız, avradımız, kızımız. Meyvenin rengi bizim kazmanın kör sapında yorulmuş kollarımız. Sesimiz Anadolu'nun mavisinde ekmeğimiz yorgun gözlerimizde Yüreklerimiz hava kadar temiz alınlarımız gökyüzü kadar açık. Aşklarımız boy boy uzamış eldeğmemiş en küçük dilime Yüce dağlar baş eğmiş Bozkırların sarısı öpmüş elimizi Kızımızın alınteri akmış kilime. Yar yüreğim yar getir üstüme tül kadar hafif kar gibi temiz insanımın yüreğini sar Demir kelepçenin gözünde sancım. Doğuyorum. Bu gece sevincim var. Koşuyorum. Arzularım ayak bileklerimde Dayan yüreğim dayan Varlığımın en güzel yerinde Bizim insanımız var. Şevki Atik |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:13 AM. |