Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sigara ve Sağlığnıza Etkileri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sigara-ve-sagligniza-etkileri/)
-   -   Sigara ve Alışkanlıklardan Kurtulma ve Hipnoz (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sigara-ve-sagligniza-etkileri/4884-sigara-ve-aliskanliklardan-kurtulma-ve-hipnoz.html)

diksiyon 29-02-2008 06:01 AM

Sigara ve Alışkanlıklardan Kurtulma ve Hipnoz
 
Sigara ve Alışkanlıklardan Kurtulma ve Hipnoz

Günümüzde sigara içmenin gereksiz bir alışkanlık olduğu, sağlığa zarar verdiği ve kişiyi ikinci sınıf bir vatandaşa dönüştürdüğü kabul edilmektedir. Hemen hemen hergün sigara alışkanlığı nedeniyle sağlığını kaybedenlerin kazandıkları rekor tazminatlar medyada duyurulmaktadır. Bilim ve teknoloji ilerledikçe, laboratuar araştırmaları geliştikçe, tütünün zararları ve gereksizliği daha da açığa çıkmaktadır. Herhangi bir nedenle olursa olsun, daha genç yaşlardan başlayarak kazanılmış bu alışkanlıktan kurtulmak yüzmilyonları ilgilendirmektedir. Gerçekten, sigara bırakıldıktan en geç beş gün sonra bedensel ihtiyaç sıfıra inmektedir. Çeşitli metot ve uygulamalar sigaraya son verme isteğine cevap vermeye çalışmaktadır.
Sigara ağırlıklı bir psişik alışkanlıktır. Bu alışkanlıktan kurtulmak isteyen kişi kendi özgür irade ve arzusuyla bırakmaya çalışır. Ne var ki bazen bu istek olumlu sonuçlanamaz. Özellikle bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde daha çok olmak üzere sigara ikram vesilesi olduğundan bireyi zorlamaktadır. Sigara, uyuşturucalarda görülen bağımlılık ve yoksunluk duygusu yapmaz. Aradaki bağ tamamen psikolojik ve biraz da fizyolojiktir. Sigarayı bırakmanın temel kuralı sigarayı bırakmaya karar vermekle başlar. Birey kendi iradesiyle de bırakabilir, ancak herkes bunu başaramaz. İşte o zaman bir aracıya, bir rehbere ihtiyaç vardır. Alışkanlığı zihninden silip atmada hipnoz iyi bir aracıdır, uygulayan ise kişinin istemini pekiştiren rehberdir. Bu güne kadar Bilinçli Hipnoz Merkezi olarak yüzlerce sigara bırakma olayına katkıda bulunduk. Yüzde 90’lara yaklaşan bir oranda başarabildik.


ALINTI


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:44 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.