Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sigara ve Astım (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sigara-ve-astim/)
-   -   Sigara ve Astım (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sigara-ve-astim/670-sigara-ve-astim.html)

hayatimdegisti 18-01-2007 09:39 PM

Sigara ve Astım
 
Huzursuzluk, uykusuzluk, göğüs darlığı, nefes darlığı, ötme sesi, öksürük, balgam. Bunlar astımda en çok görülen semptomlardır. Genel olarak sigara içenler, içmeyenlere oranla daha fazla solunum problemi ve kayda değer solunum semptomları yaşamaya adaydır.

1984 yılında A.B.D. sağlık bakanlığı tarafından yayınlanmış bir rapor, sigara içenlerin kronik öksürük, kronik balgam ve ötme gibi solunum arazları yaşama risklerinin daha fazla olduğu konusunda kesin bulgular olduğunu belirtmiştir. Daha yakın tarihte yapılan araştırmalar, sigara içen yetişkinlerin akciğer kapasitelerinin hızla azaldığını göstermiştir.



Astımın Tetikleyicisi: Sigara

Milyonlarca astım hastası için, sigara dumanı astım arazlarını tetikleyen başlıca etkenlerden biridir. Bunun sebebi, sigara dumanının hava yollarını rahatsız ederek daralmasına yol açmasıdır. Daralan hava yolları, veya bronkokonstriksiyon, astım nöbeti esnasında yaşanan semptomlara neden olur.

İçtiğiniz her sigara astım nöbeti riskinizi artırır ve yaşadığınız her astım nöbeti de hava yollarınızda kalıcı hasara neden olabilir; bunu da hiçbir ilaç iyileştiremez.



Sigara Etrafınızdakileri de Etkiler

Sigara dumanı sadece sizin astım semtomplarınızı tetiklemekle kalmayıp, etrafınızdaki diğer insanlarda, özellikle çocuklarda görülen astım problemlerinin de tetikleyici faktörü olabilir.


felistigris 20-06-2008 03:35 PM

Ynt: Sigara ve Astım
 
Cocukken astım oldum...buyuk ıhtımal sbebı de babamın ıctıgı sıgara....bu acıklama yeter sanırım...bnde sıgara kullanıyorum ...ama sızlere uzak kalmanızı tavsıye edecegm...dumanından bıle..hatta ıcı daz da olsa dolu olan kul tablasından bıle...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:12 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.