Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Şifalı Otlar ve Bitkiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sifali-otlar-ve-bitkiler/)
-   -   Polen Alırken Dikkat Edin !! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sifali-otlar-ve-bitkiler/11517-polen-alirken-dikkat-edin.html)

McDaniel 17-07-2008 11:29 PM

Polen Alırken Dikkat Edin !!
 
Arkadaşlar hepinizin bildiği gibi polen son derece sağlıklı bir çok vitaminsel değeri tek başına barındıran bir besin maddesi.. İşte bu özelliği onu farklı yaptığı gibi fiyatınıda aynı oranda bir hayli yükseltiyor.. Piyasada 100 gramını bile 10 ytl'den aşağı bulmak malesef imkansız gibi..

Ancak benim anlatmak istediğim mali külfeti ile birlikte piyasadaki üç kağıtçılar ve geçen günlerde polen hususunda başımdan geçen olay.

Yaklaşın 4 hafta önce polenin faydalarından etkilenip istanbul dışında bir aktardan 50 gram kadar polen aldım.. Lakin aldığım bu polen yumuşak ile sert arasındaki bir kıvamda olup tadı hafiften balı andıran ve öyle aman aman acı olmayan bir üründü.. Yaklaşık 13-14 gün süresince bunu kullandım.. Lakin elimdeki polen bittiği için semt pazarında arıcılardan polen aramaya koyuldum.. Bir arkadaşım semt pazarında polen gördüğünü ve 10 ytl'ye satıldığını söyleyince öğleden sonra soluğu hemen bu satıcının yanında aldım..

Rutin diyalogtan sonra fiyatını sorduğumda adam ne dese beğenirsiniz.. 15 ytl !! Oysa sabah arkadaşım aynı adamın 10 ytl'ye sattığını söylemişti.. durumu bu pişkin amca mertebesine ermiş satıcıya söylediğimde gayet pişkin tavrını bir kere daha devam ettirip.. ''ee iyi bakalım hadi 10 olsun cevabını aldım'' Poleni almıştım.. binbir merakla eve geldim ve hemen tadına baktım ama o da ne !! Tadı gerçekten berbat ve benim ilk aldığım polen ile nerdeyse 180 derece farklı bir ürünle karşılaşmıştım.. bu polenler oldukça sert ve tadı da bir o kadar iğrençti.. Yiyemedim..

akşama doğru bi gayret yemek için tekrar kendimi zorladığımda kavanozun içinde bir şey gözüme ilişti.. Bu şey bir polen tanesi değildi kesinlikle.. Dikkatle baktım ve bakmamla birlikte şok oldum !! Evet polenin içinde ufak bir salyangoz kabuğu(sümüklü böcek) vardı.. Zaten iğrenç tada sahip olan polenin içersinde bu maddeyi görmem beni iyice soğuttu ve 2. yi yiyemeden kavanozu olduğu gibi çöpe attım..

Diyeceğim şu ki son derece önemli ve bir o kadarda pahalı olan bu mamülü almak için mutlaka dikkatli olun arkadaşlar.. Eğer bilmediğiniz bir yerden alcaksanız mutlaka tadına bakma imkanınız varsa bakın, kavanozu ambalajı dikkatli inceleyin ve mümkün olduğunca güvendiğiniz yerlerden alın.. Kesinlikle semt pazarlarında tanımadığınız bilmediğiniz adamlardan bu ürünleri almayın !!

empati72 10-10-2008 04:53 PM

Ynt: Polen Alırken Dikkat Edin !!
 
Bencede bitkiler ve bu tür doğal besinler alırken çok dikkat edilmeli.Mesela aldığımız bitki çaylarında bitkinin kurutma işlemi çok önemli. Nemli bir ortamda küflenerek kurutulmuş bir bitkinin malesef yararından çok zararını görürüz.Polen işine gelince ben o konuda şanslıyım sanırım. Çünkü babamın arıları var y789.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:22 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.