Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   ŞİFALI BİTKİLER (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sifali-bitkiler/)
-   -   Keten Tohumu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sifali-bitkiler/21086-keten-tohumu.html)

bluemoon24 29-12-2008 02:57 AM

Keten Tohumu
 
Keten Tohumu için mucize bitki tanınmlaması yapsak sanırım abartmış sayılmayız. Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bulunan Keten Tohumunu uzmanlar sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.

Binlerce yıldır bilinen ve kullanılan keten tohumu özellikle mide-bağırsak sistemindeki sorunlar, fazla kilolar, yüksek kolesterol, yüksek kan şekeri, kemik zayıflığı, kalp-damar sağlığı, romatizmal hastalıklar, bazı deri hastalıkları, yaralar ve solunum yolu rahatsızlıkları üzerinde olumlu etki yapıyor.

Keten tohumu somon balığı kadar Omega-3 içeriyor. Bu yağlar özellikle kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

Keten tohumunu cazip kılan bir diğer önemli özelliği, zayıflatıcı olması. Tokluk hissi uyandırarak kişinin daha az yemek yemesine yol açıyor.

Keten tohumu yağı bağırsakları çalıştırırcı, temizleyici ve iç organların yüzeylerini rahatlatıcı olarak kullanılıyor. Ayrıca cildi yumuşatıyor ve öksürüğe karşı iyi geliyor. Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak da kullanılabiliyor.

Öte yandan özellikle vejetaryenlerin keten tohumu almaları öneriliyor. Vejetaryenlerin ihtiyaç duydukları B12'nin yüksek oranda bulunduğu tek gıda keten tohumu. Dolayısıyla keten tohumu, özellikle vejetaryenler için önem taşıyor.

Son yıllarda keten tohumu, östrojene benzer maddeler içerdiği, menopoza bağlı şikâyetleri azalttığı için de tüketilmeye başlandı.

Keten tohumu yüksek oranda çoklu doymamış yağ asitleri, düşük oranda doymuş yağ asiti, yüksek oranda lifle birlikte bol miktarda potasyum, az miktarlarda ise magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminler içerir.

Keten tohumunu doğal ürün dükkanlarından veya aktarlardan temin edebilirsiniz. Taze olarak tüketilmeklidir, tazeliğini anlamak için çimlenip çimlenmediğine bakabilirsiniz. Çimleniyorsa tüketilebilir.

KULLANIMI :

Keten tohumunu öğütmek için karabiber veya kahve el değirmenleri ya da bu tip tohumları öğütmek için özel olarak üretilmiş elektrikli öğütücüler kullanılabilir. Keten tohumu oda sıcaklığında bir yıl tazeliğini korur. Öğütülmüş keten tohumu ise 30 gün boyunca hava geçirmez kapaklı bir kavanozda buzdolabında saklanabilir.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.