Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/serbest-kursu/)
-   -   bakalım okuyabilecekmisiniz (http://www.hayatimdegisti.com/forum/serbest-kursu/727-bakalim-okuyabilecekmisiniz.html)

skorpy 26-01-2007 11:55 AM

bakalım okuyabilecekmisiniz

ÇOK İLGİNÇ

Bir ignliiz üvnsertsinede ypalın arşaıtramya gröe,kleimleirn hrfalreiinn hnagi srıdaa yzalıdkılraı ömneli dğeliimş.Öenlmi oaln brinci ve snonucnu hrfain yrenide omlsaımyış.Ardakai hfraliren srısaı krıaışk oslada ouknyuorumş.Çnükü kleimlrei hraf hraf dğeil bri btüün oalark oykuorumuşz.

Bakın nasıl da düzgün okudunuz ilginç değil mi.......

sung66 sung66 sung66 sung66 sung66 sung66 sung66 sung66 sung66 sung66 sung66 sung66 sung66 sung66 sung66

etf 28-01-2007 10:27 PM

Evet ilginç ...
Bu da beynin çalışma presibine bir örnek. Beyin soyut değil somut nesnelerle çalışır. Sizin beyninizde kelimenin şekli bellidir ve aradaki harfler önemli değildir. Otomatik olarak doldurur beyin bunu. Bunun tipik örneği şudur: Portakal deyince aklınıza ne geliyor "Yuvarlak yaklaşık 10 cm çapında truncu dışı hafif pürtüklü bir cisim". Ama portakal 15 cm de olur 3 cm de rengi kırmızıya yakında olur sarı rengede. İllaki sizin hafızanızdaki portakal akla gelir.
Sevgi ve saygı ile...

kadirayvaz 14-02-2007 06:48 PM

hızlı okuma örneği

hayatim değişti sitesi üyelerine göre çok basit buldum bu örneği.Anlayarak hızlı okuma kursuna katıldım.Orada öğrendiklerim ve uyguladıklarımdan sonra çok basit geldi.Kusura bakmayın.

skorpy 14-02-2007 06:56 PM

Alıntı:

kadirayvaz Nickli Üyeden Alıntı
hayatim değişti sitesi üyelerine göre çok basit buldum bu örneği.Anlayarak hızlı okuma kursuna katıldım.Orada öğrendiklerim ve uyguladıklarımdan sonra çok basit geldi.Kusura bakmayın.

sizce basit nedir hangisini basit buldunuz ve nedeni açıklarsanız sevinirim???????????????????????? smiliyface

skorpy 14-02-2007 07:07 PM

lerzan size aynen katılıyorum çok doğru :))))))))

etterna_ 14-02-2007 07:47 PM

aslında basit değil ben çok ilginç buldum metni hiç teklemeden okuyabilmeyi thumbsanim

Montezuma 16-02-2007 10:11 AM

hızlı okuma örneği

Alıntı:

kadirayvaz Nickli Üyeden Alıntı

?????
ben pek anlayamadım, neyi basit buluduğunuzu ya da basit olarak nitelediğiniz şeyin ne olduğunu.
???

mudokon 17-02-2007 11:44 PM

diyelimki basit.noolmuş yani?bir şeyi basit diye eleştirmek bence çok saçma.

hayatimdegisti 17-02-2007 11:57 PM

Arkadaşlar;
Kadir bey son derece değerli bir üyemizdir.Ve oldukça hassas ve iyi niyetlidir.Kendisini taniyorum.

Skorpy'de aynı şekilde katılımları ile forumumuza renk katan bir üyemizdir.

Elbette burada zevkler tartişilmaz.Kadir bey'e basit gelebilir.Yada kendisi bu foruma farkli baktığı için ona göre bir kalite standardı belirlemiş olabilir.
Ancak forumda sohbette ediyoruz paylaşımda bende bundan memnunum.
Özet olarak Kadir bey 'in kötü bir niyetle bir şey söylediğini sanmiyorum.
Skorpy'de katilimlarina umarim bundan dolayi ara vermemiştir.

kadirayvaz 18-02-2007 08:21 PM

Hızlı okuma nedir

Sevgili Skorpy ve diğer arkadaşlar amacım hiç bir zaman sizin gibi değerli arkadaşları eleştirip emeklerine saygısızlık değil.sadece sayenizde çıtası çok yüksek olan sitemizde çıtayı daha da yükseğe çıkarmaya çalışmak.Eğer bir yanlış anlaşılma varsa benden kaynaklanan kendi adıma arkadaşlardan rahatlıkla özür dileyebilirim.Bildiklerimi yazmak konusuna gelince buna her zaman vaktimiz olmuyor biliyorsunuz.Sitenin ve atakan beyin kıymetini bilip böyle yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermeyelim bence.Hepinize esenlikler ve mutluluklar dilerim.

HIZLI OKUMA NEDİR?
Normal olarak bir metni okuduğumuzda dakikada 250-300 kelime okuruz.Okuma hızınızı test etmek için,okuduğunuz metindeki kelime sayısını (60 kat sayısına Böldüğümüz) okuduğumuz saniye sayısına bölmeniz lazım.

Buna göre,mesela 450 kelimeden oluşan 1 syfalık bir metni,120 saniyede okuyorsanız,
450 450
DOH= ---------------- DOH=----------------------ve
120/60 2

DOH= 225 kelimedir.

Bu okuma hızınızla siz,1 dakikada 225 kelime okuyorsunuzdur.Hızlı okuma ve anlama teknikleri seminerlerinde, okuma hızınızda 20 saatlik bir eğitim sonucunda gözle görülür bir artış olmaktadır;ancak bu artış hiç bir zaman dakikada 1500 kelimeyi geçemez.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:39 AM.