Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/serbest-kursu/)
-   -   ÇEKİRDEK İNANÇ NEDİR VE DEĞİŞİM NASIL OLUR? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/serbest-kursu/622672-cekirdek-inanc-nedir-ve-degisim-nasil-olur.html)

Işıklı yol 20-02-2013 01:43 PM

ÇEKİRDEK İNANÇ NEDİR VE DEĞİŞİM NASIL OLUR?
 
Çekirdek inanç, siz doğmadan önce anne karnında etkilendiğiniz bir ses, bir korku olabilir. Ya da çok minik bir bebekken, yanınızda yaşanan bir kavga neticesi yaşanmış bir korku bir kayıt olabilir. Bu bir karardır arkadaşlar. Bilinçaltının temel ödevi korunmak hayatta kalmaktır. Güvende hissetmektir. Mesela, küçük bir kız çocuğu, oyun oynuyor. Hemen yanında anne babasının kavgasına şahit oluyor. Baba anneye tokat atıyor.( Bu bir senaryo) kız bunu görüyor. Ve o an karar veriyor, erkekler tehlikelidir. İşte size evlenememe sebebi. Ya da anne çok baskın, baba pasif, anne esiyor evde gürlüyor. Babadan ses çıkmıyor. İşte bu kadın hayatına hep dediğim dedik erkekleri çeker. O kendine eziyet ettikçe aslında bilinçaltında annesinden öç alır. Ya da pasif erkekleri çeker o erkekler hiç bir işe yaramaz, sadece cismi var ama ismi yok gibi. Daha pek çok olay değişik çekirdek inançların sebebidir.

Işıklı yol 20-02-2013 01:56 PM

Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ NEDİR VE DEĞİŞİM NASIL OLUR?
 
İşte çekirdek inanç, sizi sabote eden şeydir hayatta. Yani bir işe başlamak istersiniz. Bilinçaltında bununla ilgili yaşanmış negatif bir olay varsa eğer ona çapa atar. Ve siz erteleyen, bir türlü karar veremeyen, hiç bir işi neticelendiremeyen biri olursunuz. Aslında çok istiyor gibisinizdir. Fakat neden bir türlü yapamıyorsunuzdur bunu bir türlü anlamladıramazsınız. hep son anda bozulur işler, tam olacakken olmaz. Seviyordur ama terk eder. Bir şekilde birlikteliği sabote eder. Ana sebep erkeklere güvenmiyordur, kadınlara güvenmiyordur. yada en lanet kişiyi bulur onunla evlenir. İşte bunların altında çekirdek inançlar yatar. Onun verdiği karardır gerisi ne söyleseniz boş. Hani babam ve oğlumda bir karakter vardı. Evin abisi hafif safça biri. Oğul kanserden vefat edince baba çıldırıyor ve "ona engel olmalıydım, önünde durmalıydım gitmesine izin vermemeliydim" gibi sözler söylüyor. tam bu anda teyze o abiye gidip "onun üzerine koşacaksın, seni durdurmak istese de durmayacaksın, onu ezip geçeceksin" diyor. Ve babaya hadi durdur onu diyor. Abi hızla koşuyor, baba onu durdurmak istesede durduramıyor. Teyze ona "gitmeye karar verdiyse durduramazsın" diyor. Sonra hatırlıyor musunuz o abi taaaa tarlalara kadar koşuyor ve bir türlü durmuyor.eşi peşinden dur diye koşuyor ama o hala koşuyor. İşte bilinçaltı o saf abi gibidir. O koşmaya başladığında durduramazsınız. İlk komutu nereden almışsa onu değiştirmeli, ondan emir almalıdır. Güvende hissetmelidir.

Işıklı yol 20-02-2013 02:03 PM

Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ NEDİR VE DEĞİŞİM NASIL OLUR?
 
bilinçaltı değişimde bu vardır. Yani çekirdek inancınız değiştiğinde, artık korktuğunuz şeylerden korkmazsınız, kararınızda kararlı olursunuz. Erteleme huyunuzdan kurtulursunuz. Ne istediğinizi bilirsiniz. Ne istemediğinizi de bilirsiniz. İlişkilerinizde daha özgüvenli olursunuz. Yani gerçek karakteriniz açığa çıkar. fakat bu demek değildir ki hayat birden değişecek. Hayır yine herşeyi siz oluşturacaksınız. Sz evde otururken size bir posta gelip, aman gelinde sizi işe alalım demezler. Siz yine o işi arayacak ve bulacak. Gerekli mülakatlara gireceksiniz. Sınavlara yine çalışacaksınız. Yalnız şu olacak hayatta, korkularınız, endişeleriniz azalacak. Yalnızca olan bu karar bize ait arkadaşlar. Yine elimi taşın altına sokmam gerekecek. Yine hata yapacağım. Değişim bilinçaltı düzeyde olacak.

Işıklı yol 20-02-2013 02:10 PM

Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ NEDİR VE DEĞİŞİM NASIL OLUR?
 
Mesela benim çekirdek inançlarımdan biri muhalefet olmak. Kim ne derse tersini demeliyim, ancak o zaman güvende olurum. Ve cidden vardır bu huy bende. Bana biri ne yapacağımı söyleyemez. Şunu yapacaksın deyip parmağını gözüme uzattımı deliririm. Artık yapacağım varsa da yapmam. hatta öyle ki bazı şeyleri yanlış olduğunu bile bile sırf bana biri yapma dedi diye yaparım. hadi buyrun başım beladan kurtulur mu benim? Böyle bir davranış tarzı olabilir mi? Ya da benim gibi biriyle yaşayan hayatta huzur bulabilir mi? Ne yapacağım belli değil ki, nasıl bir adım atacağım. Doğrum, yanlışım yok. Yolumun istikameti bile yok neredeyse. İşte ben çekirdek inanç düzleminde bu kararımdan vazgeçtim ya da iyileştim diyelim. O zaman dinleyen, muhakeme eden, tartışan ve ona göre karar veren olurum. Yani düşünür, karar veririm. Ve daha uyumlu olurum. Sonuçta daha az hata yapan ve daha uyumlu biri olarak hayatımı sürdürürüm. kendimden hoşnut olurum ve benimle yaşayanlar da daha huzurlu ve güvende hissederler.

Işıklı yol 27-02-2013 01:01 AM

Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ NEDİR VE DEĞİŞİM NASIL OLUR?
 
Mehmet Parpudar - YouTube

Işıklı yol 04-04-2013 11:27 AM

Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ NEDİR VE DEĞİŞİM NASIL OLUR?
 
yapı kredi bankası motivasyon konus?macısı 1 - YouTube
İZLEMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM. PEK ÇOK KONUDA FARKINDALIĞINIZ ARTACAK

Işıklı yol 04-04-2013 11:27 AM

Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ NEDİR VE DEĞİŞİM NASIL OLUR?
 
yapı kredi akademi so?yles?ileri 2 - YouTube
2. bölüm

marea476 18-09-2017 01:40 AM

Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ NEDİR VE DEĞİŞİM NASIL OLUR?
 
güncelllll


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:15 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.