Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/serbest-kursu/)
-   -   Nazara inanır mısınız?Sizi hiç etkiledi mi? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/serbest-kursu/464228-nazara-inanir-misinizsizi-hic-etkiledi-mi.html)

iloscuk 17-03-2010 09:32 PM

Nazara inanır mısınız?Sizi hiç etkiledi mi?

Bu konuyla ilgili daha önce herhangi bir yazı göremedim.O nedenle merak ettiğim bu konuyu açmak istedim.
Ben nazara inananlardanım ama hayatımdaki her olumsuzluğun sebebini nazarda arayacak kadar değil tabiki.
Geriye dönüp düşündüğümde beni en çok etkileyen olay orta okul yıllarımda olmuştu.Sanırım orta ikinci sınıfta takdir almıştım.Ve bu belgeyi çerçeveletip duvara astırmıştım:)Takip eden günlerde geceleri uyuyamaya başlamıştım.Ve sürekli ağlama krizine giriyordum.Şimdi anlatırken tebessüm ettiğim o günler benim için gerçekten ızdıraplıydı.Bir aya yakın bu durum sürdü.Yaşlı birinin dua etmesi ile aynı gün sorundan eser kalmadı ve ben mışıl mışıl uyumaya başladım.Ta ki yeni günlüğümü açana kadar:)

kinetix 17-03-2010 10:39 PM

Cevap: Nazara inanır mısınız?Sizi hiç etkiledi mi?

Nazara ben de hiç inanmazdım, hep batıl inanç diye bakardım olaya. Zamanla birşeyler farketmeye başladım. Meğer etrafımdaki bazı insanların benim durumumu, sahip olduğum şeyleri, yaptığım işi vb. şeylerii kıskanmaları veya haketmediğimi düşünmelerinden kaynaklanan "negatif enerjinin" var olduğunu keşfettim.

Önceleri hiç kimsenin hakkımda böyle düşünmeyeceğini sanardım. Ama maalesef, her ne kadar ben insanları nazar etmesem bile, nazara maruz kaldığımı hissettim.

Tıkırında giden bir fabrikanın bile nazardan iflas edebileceği söylenir. Başka insanların kıskançlıkları, sizin iyi bir durumunuza yoğunlaşmaları gözüyle görmese dahi uzaktan sıkıntı verebiliyor. Birbirini çok seven kişilerin sudan sebeplerle ayrılmalarına kadar gidebiliyor. Bununla ilgili birçok örnekler görebiliriz.

Olayın özü "negatif düşünceli dikkatlerin yoğunlaştığı bir kişi veya bir objedir"

Çevredeki tanıdık insanlardan; sizlerde olası lüks yaşantı veya herhangi bir üstün durumunuz varsa bunu kıskandırmaktan, fazla gösteriş yapmaktan kaçınmalıdır diye düşünüyorum. Yoksa negatif enerjilerine maruz kalabilir ve elimizdekileri kaybedebiliriz.

ceylan84lum 17-03-2010 10:46 PM

[
Sual: Nelere nazar değer?
CEVAP
İnsana, hayvana ve hatta cansıza da nazar değer. Nazar hastalık yapar, hatta öldürür. Kadınlara ve çocuklara daha çok tesir eder.

Peygamber efendimizin zamanında Esed oğullarından nazarı değen bir kimse var idi. Üç gün bir şey yemez, sonra çadırın bir tarafını kaldırıp oradan geçen bir deveye bakıp, (Bunun gibi bir deve hiç görmedim) der demez, deve yere düşer hastalanırdı. Müşrikler, bu adamı bulup Peygamber efendimizi nazarla öldürmesini istediler. Cenab-ı Hak da Resulullahı bunun nazarından korumuştur. Bu hususta Kalem suresinin (Nerede ise, kâfirler seni gözleri ile yıkacaklardı) mealindeki 51. âyeti inmiştir.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Nazar haktır.) [Müslim]
(Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar.) [İbni Adiy]
(İnsanların yarısı nazardan ölür.) [Taberani]
(Nazar neredeyse kaderi geçecekti. Nazardan ALLAHü teâlâya sığının.) [Deylemi]
(Kaderi geçecek bir şey olsaydı nazar geçerdi.) [MüsLİM)

hepimizin nazarla ilgili nahoş anıları vardır..Allah nazarlardan saklasın herkesi..tüm sevdiklerimizi..

iloscuk 18-03-2010 09:25 PM

Peki bizi seven,samimi olduğunu düşündüğümüz ve kıskançlık duygusu olmayan,art niyetsiz insanlar?onlar değdiremez mi?

gulumser 18-03-2010 09:31 PM

sadece kötü niyetli kişilerin nazarı değmiyor,insanın elinde olmayan bir nedenle gözden belirli bir manyetik dalganın yayılması diyebiliriz nazara,yani farkında olmadan sevdiklerimize nazar değdirebiliyoruz,bunu önlemenin yolu bildiğim kadarı ile tabiki hoşumuza giden bişey gördüğümüzde önce maşallah demeli,ve o manyetik etkiyi nötr hale getirmeliyiz.

muraturkom 18-03-2010 09:36 PM

nazarı bizzat çok kereler yaşadım.
bir tanesi var ki unutamam. kız kardeşim 6 bardak çay doldurdu mutfaktan sal ona girdi. aramızda 1 metre vardı. mavi gözlü misafir teyze aferim kızıma derken olan oldu. soğuk sıcak farkından olsa bardaklar mutfakta zaten patlardı ama tüm bardaklar dibindeki kalın kısımlarından patladılar. bum bumm

kinetix 18-03-2010 09:39 PM

Evet ben de gördüm bir keresinde. Birbirine soğuk birkaç insan birarada iken doldurulan çaylardan bir tanesi toz zerreciklerine döndü ve konuşmaya başlamışlardısevincli

doremifasolasi 18-03-2010 09:41 PM

benim de eşime nazar değdi sanırım bu forma girip güzel güzel paylaştı sonra da birilerinin nazarına geldi.
kimin nazarı değdi karıcığıma çabuk söyleyin ülen....
çok kızdım bak....
negatif enerji olduğu gibi pozitif enerji de var herkesin pozitif enerjilerini eşime yönlendirmesini istiyorum lütfen.
şu an kendini çok umtsuz mutsuz hissediyor.
haydi bekliyorum.
sonra dileyin benden ne dilerseniz üç dilek hakkınız var....:I)

suyahapsettim 18-03-2010 09:48 PM

nazar göz temasıyla oluyo bildim kadarıyla ben inanıyorum nazara

ceylan84lum 18-03-2010 11:03 PM

sadece başkalarının değil insanın keni kendine bile nazarı değer..dualarla korunmak lazım...

hepinize kırkbir kere maşallah y789

chnchn 19-03-2010 02:58 AM

zamanında ingilizce hocamız da nazarın negatif enerjiden kaynaklandığından bahsetmişti.Hatta nazar boncuğu dikkat çekici renklerden olmasının sebebi insanların bakışlarının oraya yönelmesini sağlamak ve negatif enerjinin boncuğa aktarılması istenmesinden dolayıymış.Kimi zaman aşırı negatif enerji (nazar) yüklenen bu boncuklarlar çatlayabiliyorda.

muraturkom 19-03-2010 08:53 AM

FELAK SURESİ
Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla
1- De ki: Sabahın Rabbine sığınırım.
2- Yarattığı şeylerin şerrinden,
3- Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden,
4- Düğümlere üfüren-kadınların şerrinden,
5- Ve hased ettiği zaman, hasetçinin şerrinden.***

nazardan koruduğu açıkça belli bu duanın

iloscuk 21-03-2010 09:45 PM

Devam arkadaşlar.Bu konu hemen kapanmasın.Yorumlar güzel ayrıca.

iloscuk 21-03-2010 09:51 PM

Alıntı:

ceylan84lum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 590749)
sadece başkalarının değil insanın keni kendine bile nazarı değer..dualarla korunmak lazım...

hepinize kırkbir kere maşallah y789

Katılıyorum ceylen84lum.Sanırım 6-7 ay kadar önce bir akşam ellerime bakıp ne güzel olduklarını içimden geçirmiştim.Aynı günün akşamı ay çöreği yapmış,fırından çıkarma vakti geldiğinde de nasıl yaptıysam elimi yakmıştım.Ama şuana kadar böyle bir yanık olmamıştı hiçbiryerimde.Bayağı derindi.Yara izi tıpkı bir göz şekli olarak elimin üzerinde.İlginç ama ben kendime nazar değdirebiliyorum.

newroses 21-03-2010 10:20 PM

Nazar eğer olmasaydı duasıda olmazdı.!!! Nazar Boncuk takmaları batıldır.Ama nazar değmesi vardır!!!

ceylan84lum 21-03-2010 11:34 PM

Alıntı:

iloscuk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591062)
Katılıyorum ceylen84lum.Sanırım 6-7 ay kadar önce bir akşam ellerime bakıp ne güzel olduklarını içimden geçirmiştim.Aynı günün akşamı ay çöreği yapmış,fırından çıkarma vakti geldiğinde de nasıl yaptıysam elimi yakmıştım.Ama şuana kadar böyle bir yanık olmamıştı hiçbiryerimde.Bayağı derindi.Yara izi tıpkı bir göz şekli olarak elimin üzerinde.İlginç ama ben kendime nazar değdirebiliyorum.

geçmişler olsun canımactionsmile

ceylan84lum 21-03-2010 11:36 PM

''DÜŞÜNCENİN ŞEKİLLENMESİ

Düşünce özel şekillere bürünmüş olan maddeden meydana gelmiştir. Bu şekiller gerçekten canlıdır, hassas ve durugörü yeteneği taşıyan kişiler tarafından görülebilirler. Düşünce şekilleri konusu uzaktan tesir ve telkin konusunun teknik temelini oluşturur. Nazar konusunda da söylenen sözün ya da düşüncenin şekil alması söz konusudur. Bu olguda aşırı beğenme, kıskançlık, aşırı heyecansal bir duygu, çekememezlik gibi durumlar söz konusuysa, elementlerinde etkisiyle düşünülen şey daha etkili olarak hedefe ulaşmış olur. Sonuç olarak da nazar dediğimiz olay gerçekleşir.

BİLİMSEL AÇIDAN NAZAR

Vücuttaki bazı enerjilerin yayıldığına ve bazı etkilerin bulunduğuna ilişkin parapsikolojik kanıtlar vardır. Nazar olayını da bu konuyla bağdaştırmak gerekir. Kirlian tekniğiyle yapılan incelemeler, vücutta değişen biyokimyasal hassasiyetleri ve yüksek iletme özeliği ile ışıldamaları göstermektedir. Prof. Dr. sitkovsky; 'Nazarın mistizmle hiçbir ilgisi yoktur. Bir insan düşündüğü zaman enerji yayar; bu enerji bazı kişilerde daha güçlüdür. Bu fiziksel ve fizyolojik bir gerçektir' demiştir. ''

kinetix 22-03-2010 12:02 AM

Çok güzel açıklama teşekkür ederim

Bir arkadaşım vardı çok şanslıydı talih oyunlarında. Hemen hemen her hafta kazanırdı. Biz de toplanırdık giderdik yanına haydi bize de bir kupon yap derdik. Sonuç:

0=0 elde var 0 actionsmile

İşte nazar
İşte negatif enerji toplaşımı

eski 22-03-2010 01:55 AM

renkli gözlü olmamama rağmen benim de nazarım çok değiyor malesef. en belirgini yıllar önce erkek kardeşime senin tırnakların ne kadar güzel dedim bir hafta geçmeden ayak başparmaklarının tırnakları batma yaptı. 2 yıl acısını çekti. ben kötü niyetle söylemedim kıskanmadım da. değişik birşey nazar. elimden geldiğince maşallah demeye dikkat ediyorum. bazen sadece gözünün takılması bile yetiyor. beğenmekte şart değil. Ama yazılarınızdan okuduğum enerjisinin yüksek oluşu kısmı hoşuma gitti bu iyi birşey =))

bayşegül 22-03-2010 09:12 AM

Alıntı:

newroses Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591070)
Nazar eğer olmasaydı duasıda olmazdı.!!! Nazar Boncuk takmaları batıldır.Ama nazar değmesi vardır!!!

Alıntı:

eski Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591109)
renkli gözlü olmamama rağmen benim de nazarım çok değiyor malesef. en belirgini yıllar önce erkek kardeşime senin tırnakların ne kadar güzel dedim bir hafta geçmeden ayak başparmaklarının tırnakları batma yaptı. 2 yıl acısını çekti. ben kötü niyetle söylemedim kıskanmadım da. değişik birşey nazar. elimden geldiğince maşallah demeye dikkat ediyorum. bazen sadece gözünün takılması bile yetiyor. beğenmekte şart değil. Ama yazılarınızdan okuduğum enerjisinin yüksek oluşu kısmı hoşuma gitti bu iyi birşey =))

merhaba arkadaşlar,
güzel bir konu olmıuş ellerinize sağlık
newroses, nazar boncuğu takmak batıl mı değil mi bilmem.. ama nazar boncugu takmakdaki amaç nazarı insanların aklına getirmek olduğunu düşünüyorum...

eskicim hep büyüklerimiz söyler nazar sadece kötü gözle bakmakla değil
çok sevdiğimiz canı gönülden sevdiğimiz çocuklarımızı anne babalar bile nazar edebilir...
bunun için de ben hep kendimi bütün olumsuz ve negatif enerjilere kapatıyorum ve pozitif enerjilere açıyorum diyebiliriz diye düşünüyorum vede bunun faydalarını gördüğümüde belirtmek isterim...

kinetix 22-03-2010 03:44 PM

Sana katılıyorum anne babanın bile nazarı geçebilirmiş. Tabi bilerek yapmıyorlar onlar. "Negatif enerjilere kapanmak" en doğrusu bence de..

Çünkü insanlar en ufak bir boşluk bulunca hiç affetmiyorlar

Teşekkür ederim iyi ki varsınız arkadaşlar
:zpzp:

WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:20 AM.