Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/serbest-kursu/)
-   -   Dua ile tedavi(telkin ile tedavi) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/serbest-kursu/420-dua-ile-tedavitelkin-ile-tedavi.html)

etf 17-11-2006 10:35 PM

Dua ile tedavi(telkin ile tedavi)
 
Prof. Dr. Mustafa Güler, araştırmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, tamamlayıcı tedavilerin de yardımıyla, hastanın tedavi olabileceği konusunda ikna edilmesi, hekim kadar hastanın da tedaviye katılmasının sağlanması gerektiğini kaydetti. Güler, “Doktorun hastaya karşı tutumu, hastayı hafife alınmadığına ikna etme becerisi, hastanın güvenini kazanmadaki başarısı, yani olumlu telkin, tedavi açısından önemli husustur” dedi.

Güler; tedavinin, önce beyinde ve duygu-düşünce seviyesinde başlamasının önemli olduğunun doktor ve hasta tarafından kabul edilmesinin gerektiğini ifade etti.

Hastaların iyi olacağı konusunda inandırılması, telkin için değişik metotlar olduğunu hatırlatan Güler, şunları kaydetti:

“Bunlar arasında, muayene ve reçete yazma, hasta eğitimi, Plasebo(İlaç olmayan maddelerin ilaç niyetiyle kullanılması), sözle telkin (hastanın kendisi veya başkası tarafından yapılan), dua (Başkaları tarafından yapılan veya hastanın kendisinin yaptığı) ve tamamlayıcı tedavilerin de kısmen telkin özelliği vardır. Çağdaş tıbbı bırakıp ilkel tıbba dönelim demiyorum ama hastanın içindeki tedavi olma yetisini açığa çıkartmamızı ve bunun içinde yapılması gereken her şeyin yapılmasının gerekli ve çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

DUA İLE İLGİLİ YAPILMIŞ ARAŞTIRMALAR
Prof. Dr. Güler’in çalışmasında yer alan “Duanın tedavideki yeri” konulu araştırmada yer bazı veriler şöyle:

ABD’de çalışan Müslüman bir bilim adamı “Kuran ve Stres” konusunda bir araştırma yapmış ve hazırladığı tebliği 1984’de İstanbul’da yapılan İslam Tıp Kongresi’ne sunmuştu. Dr. Ahmet El-Kadi,bu tebliğinde Kuran’ın Arapça metnindeki kelimelerin ses özelliklerinin stresi azalttığını saptadıklarını anlattı.

Dr. Elisabeth Targ (Pasifik Tıp Merkezi, Psikososyal Onkoloji Araştırmaları Klinik Direktörü) dua ve maneviyatın AIDS hastalarının iyileşmesi üzerine etkilerini araştırıyor ve Şifa duası yapılanların daha iyi olduklarını gözlemliyor.

TIME-CNN, yaptığı bin 4 kişilik ankette katılımcıların yüzde 82’sinin ibadet ve duanın iyileştirici etkisi olduğunu belirttiler.

Harvardlı Dr. Benson, inanmanın hastalıkların yüzde 60-90’ında iyileştirici etkisi olduğunu iddia ediyor.
Dua ve maneviyatın insan sağlığı üzerindeki etkisini araştıran yaklaşık 1200 araştırmanın sonuçlarının özetlendiği, Handbook of Religion and Health adlı kitapta:

“Tüm çalışmalar dindar insanların daha uzun ve sağlıklı yaşadığını gösteriyor. İbadetine düşkün ve düzenli olarak dua eden insanlar daha seyrek hasta oluyor. Dindar olmayan hastalar dindar olanlara göre üç katı daha uzun süre hastanede yatıyor. Herhangi bir dini aktiviteye katılmayan kalp hastalarının ameliyat sonrası ölüm riski dindar hastalara kıyasla 14 kat fazla. Düzenli olarak ibadet eden yaşlıların inme riski diğerlerinin yarısı kadar. Dindar insanların kalp hastalığı ve kanserden ölme ihtimali yüzde 40 daha az. Dindarlar daha seyrek olarak depresyon yaşıyorlar, depresyona girince de daha çabuk düzeliyorlar. Güne dua etmekle başlamak, tansiyonun düşmesine yardımcı oluyor. Bilim adamları yaşları 25-45 arasında değişen ve kendilerini dindar kabul edip çok dua eden 155 kişiyi inceledi. Deneklerin kan basıncını 24 saati aşkın zaman diliminde ölçen bilim adamları tansiyon değerlerinin düşük” olduğu saptandı.

Kansas eyaleti St. Look Hastanesi’nde Dr. William Harris ve arkadaşları kalp-akciğer hastası 990 hastayı iki gruba ayırmış ve bir gruba onların bilgisi ve haberi olmadan beş din adamı tarafından dua ettirmiştir. 4 hafta boyunca her gün dua edilen gruptaki hastaların iyileşme oranları, dua edilmeyen gruba kıyasla yüzde 11 daha iyi bulunmuştur.

San Fransisco Hastanesi’nde 393 kalp hastası üzerinde çalışma yapıldı. Dua edilen 150 hastanın daha çabuk iyileştiği gözlendi.

Harvard’lı bilim adamı Dr. Herbert Benson, son 30 yılını duanın insan fizyolojisi üzerindeki etkilerine adamış, tüm duaların stresi gideren, bedeni sakinleştiren ve iyileşmeyi hızlandıran etkisi olduğuna dikkat çekiyor. İnsanların dua halindeyken yaşadıkları değişiklikleri beyin MR çekimleriyle izleyen Benson, dua esnasında beyinde kompleks bir aktivitenin gerçekleştiğini saptamış.

ABD Maryland Üniversitesi’nde 23 değişik hastalıklı bir grup ile yapılan çalışmada dua edilen hastaların ağrılarının azaldığı ve daha çabuk iyileştiği saptanmıştır.

Cornell Üniversitesi kalp cerrahlarından Dr. Mehmet Öz, (geçen yıl kalp krizi geçirmiş stent takılacak 750 kişi üzerinde araştırma yaptık. Dua edenlerin hızla iyileştiğini gözlemledik. Ben de dua etmelerini tavsiye ediyorum) demektedir.
http://www.thehealthnews.org/tr/news....iyilesme.html

etf 17-11-2006 10:38 PM

Telkin ile tedavi 2
 
İnsan doğumundan itibaren bir öğrenme süreci içine girer. Önce ses ve mimikleri takip eder. Çevresindekilerin yaptığı hareketler, seslerinin tonu, yüz ifadeleri onun için bir anlam taşır. Zamanla birlikte kelimelerin anlamlarını çözer. Böylece konuşan, konuşarak anlaşan bir insan haline gelir. Artık tüm çevresi ile kurduğu kontaklar bir öğrenme vasıtasıdır. Çevresi geliştikçe ilişkide olduğu insanların sayısı artar. Dolayısıyla onlardan etkilenir. Düşünce melekeleri geliştikçe de karşılaştığı durumlarla ilgili tavırlar belirler. Ve bazı kararlar geliştirir. Bu kararlar onun adeta anayasaları, kanunlarıdır. Kanunlarını işlettikçe onlardan vazgeçemez bir hale gelir. Bazen bu sebeple alınmış yanlış kararlar, yanlış tutum ve tavırlara sebep olabilir.

Kişinin kendi kendine geliştirdiği bu kanunları, onun kişiliğini, davranışlarını şekillendirir. Yaşamda karşılaştığı güçlükler bazı durumlarda ona acı verir. O bu acılardan vazgeçmek isterse, eski kararlarının yerine yenilerini koyabilir. Elbet ki bu bir öğrenme sürecini de beraberinde getirir. Böylece insan devamlı gelişen, düşünen, serbest bir akıl varlığıdır. Düşünce aklın bir ürünüdür ama durduk yerde çalışmaz. Düşünceyi çalıştıran duygulardır

Bu sebeple de insan hayatında duygunun yeri ve önemi çok fazladır. Duyguların iş gördüğü yanımıza gönül diyecek olursak insan hem bir gönül hem de bir akıl varlığıdır. Onun için huzur ve mutluluk arayışı her şeyden önce gelir. Çünkü onun kanunlarından biri de "hazza koş elemden kaç"tır. Huzursuzluklar onu arayışa yönlendirir ve kendini yardım almaya açar. İşte telkin burada devreye girer. Onun mutluluğu ve huzuru için gerekli bilgileri ona kazandırır.

Tecrübelerinin yetmediği, öğrendiği bilgilerle çözemediği problemleri kişiler aldıkları telkinlerle çözebilirler. Çünkü telkinler doğru bilgi içerir. Fakat kişinin bu telkinleri gönlüne benimsetebilmesi için yaşamına etki yapan eski yanlış bilgilerinin baskısından kurtulması şarttır. Bu baskı, düşüncelerin susturulduğu, insanın gönül kapılarını tamamen doğru bilginin yardımına açtığı, kendini çok huzurlu hissettiği bir ortamda kaldırılabilir. Bu şartların oluşması için telkine bir meditasyon yaparmışçasına başlanır. Kişinin önce zihnen ve bedenen kendisini iyice gevşetmesi, düşüncelerini susturması sağlanır.

Gönül yanımız (bilinçaltımız) bizim davranışlarımızın ana kaynağıdır. Orada geçmişten bugüne tüm kayıtlar izleri ile birlikte saklıdır. Yaşadığı her olay, duyduğu her söz, insanı bir şekilde etkiler. Kişinin kendine duyduğu güven ya da güvensizlikleri, çeşitli korkuları, kaygıları, endişeleri yine bilinç altında birer duygu kümesi gibi birikirler.

Her kararın akılda başlayıp gönülde bittiği gerçeğinden yola çıkarsak, bilinçaltına verilen mesajlarla, kişi, akıldan gönüle damla damla inen doğru bilgilerle donanır. Bilgiler tekrar tekrar verildiğindeyse, gönlümüz o bilgileri yavaş yavaş benimser ve kabul eder.
"Telkin Yöntemi"yle bilinç altında açılan pencereler sayesinde;

1) Korkuları, takıntıları, kaygıları olan kişiler, günlük streslere karşı güç kazanırlar.
2)Anne adaylarının hamilelik döneminde doğum korkuları giderilir, rahat ve kolay doğum yapmaları sağlanır.
3)Her pazartesi rejime başlayıp, iradelerine hakim olamayıp bir türlü sonunu getiremeyen kilo sorunu olan kişiler istedikleri kiloya 3- 6 ay arasında ulaşabilir.
4)Sigarayı bırakmak isteyip bir türlü bırakamayanlar, rahatlıkla bırakabilirler.
5)Kolej sınavlarına veya üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerin sınav kaygılarından, heyecanlarından kurtulmaları sağlanır.
6) Zihni kavrayışın artması sayesinde, unutkanlık, yorgunluk gibi yaşama sevincinden uzaklaştıran negatif hallerden kurtulunur.
7) Kişilik yapılarında çocukluktan itibaren bilinç altına yerleşen, suçluluk duygusu, başarısızlık korkusu gibi yanlış inanışlar değiştirilip yerine başarılabileceğine dair inanışlar yerleştirilir.
8)Alkol, uyuşturucu gibi madde bağımlılarının kullanılan ilaçların yanında gönülleri güçlendirilir.
9)Uyku - yeme - konuşma bozuklukları giderilir.
Uzman Psikolog
Ali Rıza TANALTAY-http://www.tanaltay.com/?page=bzdsz&file=telkin.txt

PSİKO 14-07-2007 08:02 PM

Ynt: Dua ile tedavi(telkin ile tedavi)
 
dua insanın gücünün yetmediği.artık dayanamayacak haldeyken yaratıcısına el açıpta Ondan yardım istemesidir ve bence en etkili ruhsal rahatlama yöntemidir

papatya16 22-08-2008 02:58 PM

Ynt: Dua ile tedavi(telkin ile tedavi)
 
Bende katılıyorum "dünya dua üzerine kurulu" der anneannem "dualarımız olmasa dünyada olmazdı der" onayi

Gerçektenden kendimden biliyorum çok sıkıldığımda ve bunaldığımda elimi açıp ve samimiyetle Allah'a dua ettiğimde

çok rahatlıyor ve güvenebilicem birinin olmasına seviniyorum ttli3

Yalnızmıyım !
Hayır değilim çünkü arkadaşın, eşin, yarin ve dostların En büyüğü, En güveniliri, En yücesi var yanımda.O varken nasıl yalnız kalırım !

O varken nasıl güçsüz, inançsız, çaresiz, ümitsiz kalırım...!O varken nasıl olurda yalnız olurum...!
Kimsesiz değilim, O var çünkü beni gören, gözeten, duyan, bilen,kalbimi, düşüncemi, hissettiklerimi, bilen.

O'nun gibi bir yar, bir dost arasak bulabilirmiyiz...?O'nun gibi merhametli, yüce, gözeten, koruyan, muhafaza eden,
affeden ne yaparsak yapalım affeden; bir sahip, bir dost, bir yar bulabilirmiyiz ?
Evet kimsesiz diğiliz,kimsesizlerin kimsesi O...!
O varken yaşadığımız şu dünyayı gözümüz görürmü ! O varken sahip olduğum hiçbirşeyi gözüm görmez.
O'na elimizi açtığımda geri çevirmez, bizi boynu bükük bırakmaz, çaresiz bırakmaz.O'nun merhameti herkese yeter...
Yarattığı, yaptığı herşeyin insanlığa faydası var, insan için yaratmış dünyayı, herşeyi, nasıl olurda yalnız oluruz...!

Yalnız değilim, sen varsın Rabbim sen varsın...

Sen varken nasıl yalnız olurum !

Allah'ım Senden başka hiç bir şeyi olmayan ben, Senden başka herşeyi olana acırım...


Diye düşündüğüm ve dua ettiğimde rahatlar ve dertlerimi bir tarafa atar herşeyi O'na bırakırım herkese böyle içten dualar etmesini öneririm smiliyface

Gerçi telkinler için bu site sanırım sitenin amacını aştım ama telkinlerinde yararı olucağına inanıyorum çünkü karşımızdaki insan bize olumlu konuşup telkinlerde bulunduğunda kendimize güvenimizin artıp değiştiğimizi hissediyoruz super
Kimbilir belki bir gün bende bu telkinlerden dinler daha çok rahatlarım üzerimdeki stresi atarım ha sung66

Herkese bol dualı telkinli ve stressiz günler dilerim hismiley


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:33 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.