Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Satış Pazarlama (http://www.hayatimdegisti.com/forum/satis-pazarlama/)
-   -   En Etkin İkna Yöntemi... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/satis-pazarlama/6852-en-etkin-ikna-yontemi.html)

comte 09-05-2008 03:13 PM

En Etkin İkna Yöntemi...
 

İkna Ayrı Bir Sanat. En etkin ikna yöntemi de çok konuşmaktan geçiyormuş... djj


Bir tartışmada çok konuşan kişi karşısındakinin zihinsel pillerini tüketiyor. Böylece tartışmadaki sessiz tarafın ‘ikna olmaktan’ başka çıkar yolu kalmıyor

ABD’li sosyal psikoloji uzmanları, en etkin “ikna yöntemlerini” belirlemek için bir dizi araştırma yaptı. Araştırmanın sonuçlarını da New Scientist dergisinde yayımladı.

Uzmanlar, belirli bir konuda tartışan iki kişiden devamlı soru soran ve konuşanın, tartışmadan galip çıkmasının çok büyük bir olasılık olduğunu ileri sürdü.

Devamlı konuşan tarafın karşısındakinin beynini yorduğunu ve “zihinsel pillerini tükettiğini” vurgulayan uzmanlar, bu şekilde çok konuşanın fikirlerine direnme gücü kalmayan sessiz tarafın ikna olmaktan başka şansının kalmadığını söyledi.

Uzmanlar diğer ikna yöntemlerini de şöyle sıraladı: Konu üzerine tereddüt etmeden ve kesin konuşmak. Görüşmeleri yüz yüze yapmak. Kendi fikrine aykırı argümanları tereddütsüz reddetmek.

Uzmanlar, “Eğer zihninizin yorgun olduğunu hissediyorsanız biriyle tartışmaktan kaçının, hatta alışverişe bile gitmeyin. Böyle günlerde istemediğiniz şeyleri satın alma ihtimaliniz çok yüksek” diye konuştu.

internethaber...




teoman_ 09-05-2008 05:43 PM

Ynt: En Etkin İkna Yöntemi...
 
ilginç bir bulgu ama bunu keşfetmek için biraz geç kalmışlar.
evde neden hep kadınların dediği oluyor sanıyorsunuz sevincli

peacemaker 13-05-2008 11:36 PM

Ynt: En Etkin İkna Yöntemi...
 
birisi beni anlatmış smiliyface.Ben bunun böyle olduğunu bilmiyordum ama insanları anlamak için bu tür yöntemler kullandığımı düşünüyorum.Bir de insanların düşündüklerini hissetme veya belki de birazda anlamak konusunda yetenekliyim.Bir keresinde arkadasımın şaşkınlıktan söyleyecek bişiy bulamadığını hatırlıyorum smiliyface yaşam koçu olucam ama sanırım satış işi de bana göreymiş 44

yeni bir hayat 16-09-2008 07:24 AM

Ynt: En Etkin İkna Yöntemi...
 
Alıntı:

bymehmet Nickli Üyeden Alıntı
http://img162.us/img162/3863/.pngİkna Ayrı Bir Sanat. En etkin ikna yöntemi de çok konuşmaktan geçiyormuş... djj


Uzmanlar diğer ikna yöntemlerini de şöyle sıraladı: Konu üzerine tereddüt etmeden ve kesin konuşmak. Görüşmeleri yüz yüze yapmak. Kendi fikrine aykırı argümanları tereddütsüz reddetmek.

Tecrübelerime dayanarak, çok konuşmanın satışta etkili olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu durum karşı tarafta şüphelere yol açıyor."satmaya çalışmak" durumu yani..Sadece kararlı olduğunuzu hissettirmek, güven vermek ve tereddütlere yol açmamak, bunun için de iş veya ürün hakkında bilinmesi gereken herşeyi bilmek gerekiyor..

ÖZLEMBOZ 08-11-2008 05:44 PM

Ynt: En Etkin İkna Yöntemi...
 
ben de karşımda hiç nefes almadan ezbere konuşan bi satıcı görsem, dolambaçlı sözlerle aklımı karıştırıp malı satacak diye düşünürüm.

iyi bir satıcı malının kalitesine sonsuz güvenmeli ve satış yaparken müşterinin bundan ne gibi bir karı yada faydası olduğunu net bir şekilde anlatabilmeli. en önemlisi karşısındakini ikna etmek için önce kendisini malın kalitesine fiyatının o mala göre hesaplı olduğuna inandırmalı. gerisi kolay...

oksuz256 31-03-2009 11:24 PM

Cevap: En Etkin İkna Yöntemi...
 
Ben de kendi birikimerime göre fazla konuşmanın iyi bir satıcı olmak olduğuna inanmıyorum,evet sattığınız ürün ve alt yapısı hakkında çok iyi bilgi sahibi olunmalı ama bence en önemlisi karşındaki kişiye yani alıcıya güven vemek en iyi ilke olduğunu düşünüyorum.

aysunbenli 01-04-2009 12:17 AM

Cevap: En Etkin İkna Yöntemi...
 
slm,ben satıcıyım çok konuşan ama mantıklı konuşan samimi doğal olduğumu sölerler satış yaparken hatta satış yaptığım kişiler benle arkadaş olmak için sıraya girerler,abartıyorum çok konuşmak tabiki hoş bir davranış değil ama işimle ilgili karşı tarafın düşünmesine bile fırsat vermeden onun sorabileceği soruları düşünerek konuşunca söyleyecek birşeyi kalmıyor,açıkcası konuşmaktan aciz biri malının ne olduğu hakkında bir fikri olmayan ruh biridir bence o kadar soru soracaksam neden satıcıya ihtiyaç duyayımki,satış yapamıycamdan emin olduğum biriyse slm veririm nazıkçe uraşmaya değmez yada bazıları kendini çok zeki sanıyorlar ihtiyaçları olsada bende kendi hallerine bırakıyorum neyse en kolay türkleri ikna ediyorum,kendilerinden biri gibi davranmak yetiyor sadece bazı huyları çok kaprisli mesela ikna ediyosun sora vazgeçiyorlar kararsızlar tutarsız ve bilinçsiz tiketici sınıfındayız maalesef,en zoru almanlar inana kadar beni çok yoruyorlar ama bide inandıklarında memnun olduklarında bana 100 müşteri getiriyorlar yalan asla onlara kullanılmamalı,ancak türk müşteriyle uğraşmak çok zor kaprisliyiz,ingilizler ne istediklerini biliyorlar,hollandalı düşünerek harcıyor ve az alıyor fazlasını düşünüyor uzunca,ama ben ingilizleri seviyorum ne alıcandan ne kadar alcandan emin,kıssadan hisse aslında yazılcak çok şey var satışla ilgili nacizane,ben hala öğreniyorum diyorum ama şu bir gerçek satıcı olunmaz doğulur.hatalı bir cümle yazdıysam şimdiden özür.hoşçakalın

ChosenOne 02-04-2009 03:47 PM

Cevap: En Etkin İkna Yöntemi...
 
Satış yaparken kısa süreli bir anla, uzun zamanda sürekli soruya ve konuşmaya maruz kalmak arasında fark olduğunu düşünüyorum. Zihnin çökertilip karşı tarafın zihniyetini benimsemesi uzun bir süreç ister.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:04 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.