Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Şans Ve Sezgi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sans-ve-sezgi/)
-   -   ŞANS HAZIRLIK OLARAK FIRSATLARI GÖRMEKTİR (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sans-ve-sezgi/251016-sans-hazirlik-olarak-firsatlari-gormektir.html)

serpil22 23-03-2009 08:47 PM

ŞANS HAZIRLIK OLARAK FIRSATLARI GÖRMEKTİR
 
Bir vadide yaşayan yaşlı bir rahip varmış. Kırk yıl boyunca kendi bölgesinde yaşayan insanlarla ilgilenmiş. Vaftizlerini ve cenazelerini yönetmiş genç çiftleri evlendirmiş hasta ve yalnız olanları teselli etmiş bütün bu süre boyunca iyi mübarek bir insan örneğiymiş.

Derken bir gün yağmur yağmaya başlamış; öylesine yağmış. Yirmi günlük dinmek bilmez bir sağanaktan sonra su o kadar yükselmiş ki yaşlı rahip kilisenin çatısına çıkmak zorunda kalmış. Orada titreyerek otururken kayıkla bir adam yanaşmış ve efendim demiş çabuk kayığa gelin. Sizi karaya çıkartacağım.

Rahip adama bakmış ve “kırk yıldır Allah’ın benden beklediği her şeyi fazlasıyla yaptım” demiş. “vaftizleri cenazeleri yönettim hasta ve yalnızları teselli ettim yılda yalnızca bir hafta tatil yaptım. O bir haftalık tatilde ne yaptığımı biliyor musun? Bir yetimhaneye gidip temizlikçiler yardım ediyordum. Allaha hizmet ettiğim için ona inancım büyük. Bu yüzden sen kayığınla gidebilirsin, ben kalacağım. Allah’ım beni korur.” Kayıktaki adam oradan ayrılır.

İki gün daha geçmiş ve yağmur suları öyle bir düzeye çıkmış ki sular etrafında girdap gibi dönerken yaşlı çan kulesinin en tepesinde asılı duruyormuş. Derken bir helikopter gelmiş ve pilot ona seslenmiş “Efendim çabuk olun aşağıya bir vinç gönderiyoruz. Kemeri belinize takın sizi kurtaracağız.

Yaşlı rahip bunu hayır hayır diye cevaplamış ve yine hayatının işi ve Allaha inancı ile ilgili bir konuşma yapmış. Böylece helikopter de gitmiş. Birkaç saat geçmeden rahip sulara kapılıp boğulmuş. İyi bir adam olduğu için doğruca cennete gitmiş. Kaderine köpürerek çok kötü bir ruh hali içinde oraya varmış.

Cennette kızgın bir şekle ıslak ayaklarıyla yürürken birden Allaha rastlamış. Allah hayretler içinde ona bakıp “rahip macdonald bu ne sürpriz” demiş. Bunun üzerine rahip ona dik dik bakıp “sürprizmiş” demiş. Kırk yıl boyunca benden istediğin her şeyi fazlasıyla yaptım; ama sen en çok ihtiyaç duyduğum bir zamanda beni boğulmaya terk ettin.

Bu kez hayretler içerisine bakma sırası Allah daymış: “Boğuldun mu? Buna inanmıyorum. Sana bir kayık ve bir helikopter gönderdiğime eminim.” Fırsatların gelmesini beklemeyin. Bazı insanlar bana da bir fırsat çıksın diye beklerler. Hayatınızda her gün önünüze bir yığın fırsat çıkmakta… Fırsatları görebilmelisiniz.

Bazı insanların fırsatları önüne çıkıyor hatta omuzlarında dokunup “ Ben senin fırsatınım… Gör beni yakala beni… Kullan beni… Diyor. Ama hala duruyorlar, hikâyedeki rahip gibi… Bütün başarılı insanlar fırsatları görme ve yakalama becerisine sahiptirler.

Unutmayın şans hazırlıklı olarak fırsatlarla karşılaşmaktır. Sizlerin de çevresinde sizi geliştirecek, büyütecek, istediğiniz insan olmanız ve hedeflerinizi gerçekleştirmek için yüzlerce fırsat omzunuza dokunuyor. Eğer daha başarılı olmak istiyorsanız bu fırsatları görebilmelisiniz. Fırsatı görebilmek için uyanık, yakalamak için becerikli ve cesaretli olun. Ondan yararlanmak için kararlı olup ve risk alabilmelisiniz…

keops 23-03-2009 11:24 PM

İşaretleri okumasını bilene daima fırsatlar sunulur :))

saime1 24-03-2009 11:06 AM

FIRSATLARI GÖRMEK İÇİN NASIL ÇALIŞMALAR YAPMALIYIZ,NELER DİNLEMELİYİZ,ÖZEL BİR TELKİN VARMI ACABA?

turunç 24-03-2009 07:50 PM

Güzel bir hikaye. Teşekkürler Serpil'cim. Paylaştığın için.

Şanş bazen futbol topu gibi. Ayağımıza geleni tepiyor,

gidenin peşinden koşuyoruz. Ayağımıza gelenin farkında

olmak dileği ile sevgiler. clapping

nahice 10-09-2009 03:20 PM

Cevap: ŞANS HAZIRLIK OLARAK FIRSATLARI GÖRMEKTİR
 
gerçekten güzel bir hikaye, teşekkürler super, farkındalığımızı artırmamız lazım tabi..blissy


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:02 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.