Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sanat (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sanat/)
-   -   3. Bir Günlük Festival (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sanat/227295-3-bir-gunluk-festival.html)

cicek1973 04-03-2009 09:17 PM

3. Bir Günlük Festival
 
KAFKA’DAN ATIF YILMAZ’A “HİKAYENİ ANLAT BANA”

SİYAD’ın düzenlediği Bir Günlük Festival’lerin üçüncüsü 7 Şubat Cumartesi İstanbul Modern’de gerçekleştirilecek. Etkinliğin başlığı “Hikayeni Anlat Bana”... Dört unutulmaz film, “Adaptation - Tersyüz”, “Kafka”, “Adı Vasfiye” ve “Naked Lunch - Çıplak Yemek”, Bir Günlük Festival’de bir arada.

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyelerinin seçtiği filmlerden oluşan Bir Günlük Festival bu kez de “hikâye anlatma”nın doğasına eğilen dört filmi bir araya getiriyor. Aynı hikâyenin farklı kişiler tarafından farklı şekillerde anlatılması, anlatılan hikâyenin hayatla ilişkisi, hikaye yaratma sürecinin perde arkası... Bütün bunlar “Hikâyeni Anlat Bana” seçkisinde bir araya gelen dört filmin ele aldığı konular.
Spike Jonze’nin yönettiği ve Hollywood’un son dönemdeki gözde senaristlerinden Charlie Kaufman’ın imzasını taşıyan “Tersyüz”ün baş karakteri yine Charlie Kaufman. Üstelik bir romanı beyazperdeye uyarlamaya çalışıyor.

“Kafka” (Steven Soderbergh) Franz Kafka’nın hayatına romanlarının penceresinden bakarken, Türk sinema tarihinin en önemli filmlerinden “Adı Vasfiye”de (Atıf Yılmaz) beş erkek bir kadının hikayesini anlatıyor.
David Cronenberg’in, William Burroughs’ın romanından uyarladığı “Müthiş Yemek” ise yazmak eylemi üzerine yapılmış en çarpıcı filmlerden biri. “Tersyüz”, “Kafka”, “Adı Vasfiye” ve “Müthiş Yemek”, 7 Mart Cumartesi günü İstanbul Modern’de, sırasıyla 12.00, 14.00, 16.00 ve 18.00 seanslarında gösterilecek. Sinemaseverler, İstanbul Modern Müzesi’ne giriş bileti alarak Bir Günlük Festival’de diledikleri sayıda filmi ücretsiz izleyebilecek.

Yer: İstanbul Modern
Tarihler: 7 Mart Cumartesi
Saat:12.00, 14.00, 16.00 ve 18.00
Adres: Meclisi-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No.4 Karaköy
Telefon: 0 212 334 73 41
Nereden Alınır: www.istanbılmodern.org


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:10 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.