Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Terimleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-terimleri/)
-   -   Suyla Tedavi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-terimleri/38850-suyla-tedavi.html)

bluemoon24 31-12-2008 12:27 AM

Suyla Tedavi
 
Suyla Tedavi

Suyla Tedavi Çoğumuz ilaçsız yaşayabiliriz, fakat kimse susuz yaşayamaz. Gerçekte, insan vücudunun yarıdan fazlası (%57si) sudur. Çiftlikte veya köyde yaşayanlar suyu gerektiği şekilde kullandıkları takdirde özellikle çocuk hastalıkları ve ölümleri azalabilir.



Örneğin, suyun doğru kullanımı, ishalin tedavisinde ve önlenmesinde ana ilkedir. Birçok bölgede ishal, çocuk hastalıkları ve ölümlerinin başlıca sebebidir. Pis su (temiz olmayan) çoğu zaman bunun sebeplerinden biridir.



İshal ve diğer pekçok hastalıktan korunmanın en güvenilir yolu, içme suyunun temiz olmasıdır. Kuyu ve pınarları, pislik ve hayvanlardan çevrelerine çit yaparak veya duvar örerek koruyun. Yağmur ya da atık suların, içine akmaması için kuyu veya pınarın çevresine çimentodan sağlam drenajlar yapın.



Suyun kirli olabileceği durumlarda ishalden korunmanın en önemli yollarından biri, içme ve yemek için kullanılan suyu kaynatmaktır. Bu, özellikle bebekler için çok önemlidir. Bebek biberonları ve mama takımları da kaynatılmalıdır. Biberonların düzenli olarak kaynatılması mümkün olmazsa, bir fincan ve kaşık kullanılması daha emniyetlidir. Ayrıca yiyeceklerin yenmesi ve hazırlanmasından önce ve büyük abdestten sonra ellerin bol sabunlu suyla yıkanması önemlidir.



İshalden çocuk ölümlerinin genel nedeni, vücudun fazla su kaybıdır İshalli çocuğa bol miktarda su verilmesi (tercihen şeker, tahıl ve tuz karıştırılmış) çoğu zaman ishali giderir veya önleyebilir.



Su kaybetmiş ishalli çocuklara su verilmesi, her tür ilaçtan daha önemlidir. İshal tedavisinde yeterince su veriliyorsa, genellikle ilaca ihtiyaç bile duyulmaz


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:26 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.