Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Terimleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-terimleri/)
-   -   İncinmeler ve Burkulmalar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-terimleri/38515-incinmeler-ve-burkulmalar.html)

bluemoon24 31-12-2008 12:12 AM

İncinmeler ve Burkulmalar
 
İncinmeler ve Burkulmalar

İncinmeler ve Burkulmalar (Burkulmuş Bir Eklemde Yırtılma ve Ezilme) Çoğu zaman el ya da ayakta; ezilme mi, burkulma mı yoksa kırık mı olduğunu anlamak mümkün değildir. Röntgen çekilmesi gerekir.



Ancak kırık ve burkulmalar, aşağı yukarı aynı şekilde tedavi edilir. Eklemin hareketsiz durmasına özen gösterin. Sabit kalmasını sağlayan bir şeyle sarın. Ciddi burkulmaların iyileşmesi için, en az 3 ya da 4 haftaya ihtiyaç vardır. Kırık kemikler daha uzun zaman alır.



Şişme ve ağrıyı önlemek için, burkulmuş yeri yukarıda tutun. İlk bir iki gün boyunca, üzerine bez ya da plastiğin içinde buz veya soğuk ve ıslak bir bezi her saatte bir, 20-30 dakikada koyun. Bu, şişmeyi ve ağrıyı azaltacaktır. 24 saatle 48 saat arasında (şişme devam etmediği takdirde) günde birkaç defa burkulan yeri, sıcak suya sokun.



ilk gün burkulan yeri soğuk suya sokun. Bir ya da iki gün sonra sıcak suya sokun



Burkulan eklemin doğru şekilde iyileşmesi için evde yapılan alçı ya da elastik bandaj kullanın.



Elastik bandajla ayak ve ayakbileği sarılarak şişme önlenir ve azalır. ayak parmaklarından başlayarak, yukarı doğru sarın. Bandajın çok sıkı olmamasına dikkat edin ve bir veya iki saatte bir, kısa süre için çıkartın. Ayrıca aspirin alın. Ağrı ve şişme 48 saat geçmiş olmasına rağmen azalmıyorsa, tıbbi yardım isteyin. UYARI: Burkulmuş ya da kırılmış bir kemiğe asla masaj yapmayın ya da ovmayın. Bu iyi gelmez, aksine zararlı olur. Ayak boşta sallanıyor gibiyse veya şahıs ayakparmaklarım hareket ettirmekte zorlanıyorsa, tıbbi yardım isteyin. Ameliyat gerekebilir.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:51 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.