![]() |
Kolayı Hayatımızdan Çıkaralım Nedenmi ? İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir bardak kolanın 60 dakikada vücuda verdiği zararı sekiz başlık altında şöyle özetliyor: 1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan 'fosforik asiddir'. 2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar. 3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir. 4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.) 5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur. 6. Tekrar kolaya ve tatlılara saldırırsınız. 7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde leptin ve insülin direnci gelişir. 8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir. bisiklet Not: İşte Bukadar Arkadaşlar Bu Kolayı Özellikle Zayıflamak İstiyenler Hayatından Çıkarmalıdır. Hiç Kola Reklam Gördügünüzde Ya Bi Kola Olsada İçsek Dedinizmi ? Buda Reklamlardaki Gizli Subliminal Mesajlardan Kaynaklanmaktadır Bunuda Çık Yakında Yazıcam Size. |
Cevap: Kolayı Hayatımızdan Çıkaralım Nedenmi ? olamaz olamaz kola mı? bu denli zararlı bir içeceği bu kadar sevmemeliyim...ah birde o serinletici hali olmasa..:( |
Cevap: Kolayı Hayatımızdan Çıkaralım Nedenmi ? ben ne anladim hay allahm ya:D kolayi hayatimizdan niye cikariyoruz zorla basedemeyiz diye dusunuyodum:p ayyyy uyumaliyim sanirim:p cola kolay :D |
Cevap: Kolayı Hayatımızdan Çıkaralım Nedenmi ? Bu konu uzun yıllardır her yaz gündeme gelir durur ama hoca kesinlikle doğru söylüyor. Bu meretin bağımlılık yaptığı ve insanı sürekli susattığı,dehşet şekilde yemekleri erittirip tekrar yedirdiği de bir gerçek... |
Cevap: Kolayı Hayatımızdan Çıkaralım Nedenmi ? Alıntı:
Bir bardak kaynak suyu kana kana içmenin verdiği serinleticiliğin yanında kola nedir ki? Bir de bulunması kolay olsaydı. Çok haklısın, içindeki bağımlılık yapıcı madde sebebiyle insanı sürekli kendine çekiyor (reklamları da cabası, güzel reklam yapıyorlar allah için). Ama kendine yazık etme, bütün asitli meşrubatlar can yakıyor. Soda konusunda ben de kararsızım. Beni en çok orlayan buz gibi sade gazozdan uzak durmak, arada bir küçük bir kaçamağın da kime zararı olur ki, değil mi? (Bir Çamlıca, Uludağ ya da Elvan vardı bir zamanlar... offf offf...) cat56 |
Cevap: Kolayı Hayatımızdan Çıkaralım Nedenmi ? Alıntı:
Üstad da benimle aynı fikirdeymiş :) cilgin897 |
Cevap: Kolayı Hayatımızdan Çıkaralım Nedenmi ? haklısın Bluepebbles keşke gece susayıp su yerine ağzıma kolayı boşaltmasaydım =) şuan vazgeçemiyorum resmen... ama suyu tabikide tek geçerüzsuperxy |
Cevap: Kolayı Hayatımızdan Çıkaralım Nedenmi ? İşte Sizlerde Görüyorsunuz Kolanın Bagımlılık Yaptıgını Farkındamısınız Hala Koladan Bahsediyorsunuz Serinlettiginden Falan Bahsediyorsunuz :D |
Cevap: Kolayı Hayatımızdan Çıkaralım Nedenmi ? Koladan nefret ettiğim kadar hiçbirşeyden nefret etmedim :D |
Cevap: Kolayı Hayatımızdan Çıkaralım Nedenmi ? Ben cola meselesinde en çok gizli tutulan formül olayına takıldım. İçinde ne olduğunu bilmediğim bir şeyi içmek düşüncesi bana çok anlamsız geliyor. Gizli tutulan ve açıklanmayan bir formül, içinde kim bilir ne var. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:43 PM. |