Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Afyon'a kalibrasyon merkezi kurulacak (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/434983-afyona-kalibrasyon-merkezi-kurulacak.html)

bluemoon24 21-10-2009 11:57 AM

Afyon'a kalibrasyon merkezi kurulacak
 






Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Hüsnü Eren, sağlık alanında kaliteli sağlık hizmeti sunumu için neler yapılması gerektiği sorusunun önem kazandığını ve bu nedenle İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Kalibrasyon Merkezi kurmayı planladıklarını söyledi.

Kayseri TSE- Sojuztest Metroloji ve Kalibrasyon Merkezi tarafından tüm illerde düzenlenen Kalibrasyon ve İnsan Hayatı üzerindeki önemi konulu seminer Afyonkarahisar'da başladı. Bugüne kadar 60 ilde düzenlenen seminerin açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Hüsnü Eren, Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında düzenlenen eğitim seminerini önemsediklerini söyledi. Sağlık alanında, kaliteli sağlık hizmeti sunumu için neler yapılması gerektiği sorusunun önem kazandığına dikkat çeken Eren, şöyle konuştu: Sağlık sektöründe kullanılan bazı cihazlarda yaşanan sorunlar, birçok kez gazete ve televizyonlara haber konusu oldu. Kalibrasyon bu noktada çok önemsediğimiz bir konu. Kalibrasyon, belirlenmiş koşullar altında, doğruluğu bilinen bir ölçüm standardını veya sistemini kullanarak diğer test ve ölçüm aletinin doğruluğunun ölçülmesi, sapmalarının belirlenmesi ve döküman haline getirilmesi için kullanılan ölçümler dizisidir. ölçüm güvenirliğinin sağlandığı sağlık hizmetlerinde hastalıklara ait teşhislerin doğru kararlaştırılması, bunun sonucunda uygulanacak tedavilerinde en iyi neticeyi vermesi sağlanır. Eren, son yıllarda ekonomik ve teknolojik gelişmelerle, uluslararası kalite standartlarının öneminin giderek artmakta olduğunu ve kalite standartlarına uygunluğun hemen her sektör için aranılan bir özellik durumuna geldiğini söyledi. Sağlık kurumları hizmetlerinin uluslararası standartlara uyum zorunluluğunun da kaçınılmaz olduğunu belirten Eren, şöyle konuştu: Bu amaçla, sağlıkta kalite ve akreditasyon çalışmaları hız kazanmıştır. Biz de Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu çalışmaların içinde yer alma gayreti içindeyiz. Hem halkımıza sunulan hizmetlerin güvenilirliğini artırmak hem de kullanılan tıbbi cihazların en üst düzeyde performansla çalışmalarını sağlamak için kalibrasyon çalışmalarını tüm kurumlarımızda uygulamaya geçirmek amacındayız. Kayseri TSE- Sojuztest Metroloji ve Kalibrasyon Merkezi Eğitim Müdürü Süleyman Değirmenci de, Kalibrasyon'un önemi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Teknolojinin ilerlemesi ile her şeyimizi ölçerek teknik boyutta karar veriyoruz diyen Süleyman Değirmenci, teknolojinin kendini devamlı yenilediğini söyledi.



Sağlıkta Kalibrasyon'un çok önemli olduğunu anlatan Süleyman Değirmenci, şöyle konuştu: Peki, Kalibrasyon ne demektir? Kalibrasyon; Doğruluğu ve güvenilirliği kanıtlanmış ve sağlanmış bir cihazla, elimizdeki cihazların karşılaştırılmasına Kalibrasyon denir. Bu çok önemli bir olgudur. Zaten Bakanlık da buna çok önem veriyor diye konuştu. Eğitim seminerine ildeki tüm hastane yöneticilerinin yanı sıra kalite temsilcileri ile hastanelerde kalibrasyon ekibinde yer alacak personel katıldı.

Kaynak: Medimagazin


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:24 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.