Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Haklarımızı ve sorumluluklarımızı çok iyi bilmeliyiz (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/434723-haklarimizi-ve-sorumluluklarimizi-cok-iyi-bilmeliyiz.html)

bluemoon24 21-10-2009 11:37 AM

Haklarımızı ve sorumluluklarımızı çok iyi bilmeliyiz
 


Geçtiğimiz günlerde tayin isteyen bir hemşire harcırah parasını postaneye yatır diyen dolandırıcının talebi üzerine istenilen parayı yatırdı. Yine bir çok kurumda arkadaşlarımız haklarını ve sorumluluklarını bilmedikleri için haksız uygulamalara maruz kalmaktadır. Bütün bunların önüne geçmek için yapmamız gereken şey, haklarımızı ve sorumluluklarımızı bilmektir. Bu konuda sizlere yardımcı olmak için bazı küçük ipuçları veriyoruz.

Sağlık Bakanlığından ya da çalıştığımız kurumdan herhangi bir talepte bulunmadan önce konuyla ilgili mevzuatı mutlaka öğrenmeliyiz. örneğin tayin isteyeceksek bunun şartlarının neler olduğunu öğrenmeliyiz. İnternetin hayatımızda yaygın olarak bulunduğu günümüzde mevzuatlara ulaşmak çok kolay. Her türlü mevzuatı http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr adresinden sorgulayabilirsiniz. Bakanlığın kurumlara gönderdiği mevzuatların nasıl uygulanacağına dair yazılara da Sağlık Bakanlığı internet sitesinden ya da sitemizden arayarak ulaşabilirsiniz. örneğin, Sağlık memuru olarak atanan bir 4/B'li arkadaşımız idare tarafından veznede görevlendirildiğinde kendisiyle ilgili bütün mevzuatları incelemeli. 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesini incelemeli. Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esasları incelemeli. Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda sözleşmeli personelin görevi haricinde bir işte çalıştırılmayacağı hükmünü gördüğünde de idareye yazılı olarak başvurup görevlendirilmesinin iptalini istemeli, red cevabı alırsa ya da 60 gün içinde cevap almazsa mahkemeye başvurmalı. Mevzuatlara açıkça aykırı olan bu görevlendirme mutlaka mahkemeden dönecektir. Ama bu arkadaşımız, idarenin bir bildiği olmasa beni burada görevlendirmezdi diyerek inceleme yapmazsa, haklarını aramazsa, haksız uygulamaların mağduru olacaktır. Eğer konu sizin içinden çıkamayacağınız kadar karmaşıksa, ya da mevzuatları okuduğunuzda bir sonuca varamadıysanız bağlı bulunduğunuz tabip odası, üyesi olduğunuz sendika gibi kuruluşlardan yardım isteyebilirsiniz. Sitemiz aracılığıyla da bu tür taleplerinizi iletebileceğinizi hatırlatalım. Sağlık çalışanları olarak, haklarımızı ve sorumluluklarımızı bildiğimizde kimsenin keyfi uygulama yapacak cesareti kalmayacaktır.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:30 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.