Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   Sağlıkta Pazarlığa Etik Cezası Yolda (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/434457-saglikta-pazarliga-etik-cezasi-yolda.html)

bluemoon24 21-10-2009 11:15 AM

Sağlıkta Pazarlığa Etik Cezası Yolda
 


Sağlık Bakanlığı, üzerine kaynar çay dökülmesi sonucu vücudunda oluşan yanıklarla sekiz saat hastane arayan 14 aylık Sıla Temurun tedavi için götürüldüğü özel TEM Hospitalin aileyle yaptığı fiyat pazarlığının etik olup olmadığını inceleyecek.




Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sami Türkoğlu da inceleme başlattıklarını belirterek, Sağlık Bakanlığının soruşturma sonucunda alacağı karara göre hastanenin sözleşmesini feshedebiliriz dedi. Türkoğlu, SGKnın sözleşme yaptığı sağlık kuruluşlarının yoğun bakım ünitelerinden fark alamayacağını da vurguladı.



İlk bilgilere göre, hastanın sosyal güvencesi olmadığını dile getiren Türkoğlu, baba Erhan Temurun çalıştığı halde sigorta priminin yatırılmadığı ihtimali üzerinde durduklarını, bu durumda söz konusu işyeri için de işlem yapacaklarını aktardı. Akdağ: Kabul edilemez bir durum



Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbulda geçtiğimiz günlerde iki ayrı olayda iki çocuğun yaşadığı yanık olayı ve hastanelerdeki sıkıntıların kabul edilemez bir durum olduğunu bildirdi. Akdağ, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: İki vaka da titizlikle incelenmektedir. İhmali görülenler için gereken yaptırımlar uygulanacaktır. ülkemizde hiçbir sağlık kuruluşu acil vakalara müdahalede bulunmak için hasta yakınlarından ücret talep edemez. Bu durum kanunen de yasaktır. MİLLİYET / GüLçİN üSTüN


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:18 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.