Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   "Kansere cerrahi müdahale başarılı" (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/434111-kansere-cerrahi-mudahale-basarili.html)

bluemoon24 21-10-2009 10:49 AM

"Kansere cerrahi müdahale başarılı"
 
Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Metin Çakmakçı, kanser tedavi yöntemleri arasında bugün için en radikal ve başarılı olanının ''cerrahi'' yöntemi olduğunu savundu.



Çakmakçı, yaptığı yazılı açıklamada, tümöral doku oluşturan kanser türlerinde uygulanan cerrahi yöntemin, kanser tedavisinin esas yöntemlerinden birisi olduğunu belirterek, cerrahi yöntemin tümörüne göre değişmekle birlikte tek başına bir tedavi yöntemi olabileceğini, bunun kanserin tipine, yerine ve evresine bağlı olduğunu bildirdi.



Metin Çakmakçı, örnek olarak erken evre meme kanserinde cerrahi tedavinin tek başına yeterli olabileceğini kaydetti.



Kanser tedavi yöntemleri arasında bugün için en radikal ve başarılı olanı 'cerrahi' yöntemidir diyen Çakmakçı, cerrahi yönteminin her kanser türünde uygulanamayacağına işaret ederek, yöntemin uygulanabilirliğinin, kanserin sadece türüne değil evresine de bağlı olduğunu dile getirdi.



Kanserin çok yaygın aşamada olduğu zaman tümörün çıkartılmasının bir yararı olmadığını ifade eden Çakmakçı Tümör her yerde varsa, ana tümörü çıkartsanız bile yararlı olmayabiliyor. Onun için cerrahinin her yerde yapılabilirliği yok, seçmek lazım dedi.



Prof. Dr. Metin Çakmakçı, minimal invaziv cerrahinin kanser tedavisinde de kendine yer bulduğunu anlatarak, şunları kaydetti:



örnek olarak başta meme olmak üzere, bir grup kanser ameliyatında eskiden her hastada koltuk altındaki bütün lenf nodları çıkartılıyordu.



Günümüzde öyle teknikler gelişti ki, seçerek, ameliyat sırasında birtakım radyoaktif maddelerle işaretlediğimiz lenf nodlarının tutulumuna bakarak yerel ameliyatları şekillendirebiliyoruz.



Yine alet ve edevatta değişiklikler oldu. Bunun sayesinde ameliyat süreleri kısaldı ve daha kansız ameliyatlar gerçekleştirebiliyor. Kısacası sonuçlar iyileşti. Bir de artık, gereksiz yere, büyük ameliyatlar yapmadan da hastaları tedavi edebiliyoruz.



Gelecekte kanser tedavisinde cerrahinin yerinin azalabileceğini belirten Metin Çakmakçı, tümöre odaklı, çok daha başarılı ve etkili ilaçların geliştirilmesiyle gelecekte daha az hastanın ameliyat edilebileceğini söyledi.



Halk arasında bıçak değdiğinde kanserin daha hızlı yayıldığı yönündeki inanışın yanlış olduğunu dile getiren Prof. Dr. Çakmakçı, tümör tedavi edilemez boyutta ise ya da zaten geç bir evredeyse, bu inanışın hastanın kötü seyrine bir bahane olarak ortaya çıktığını belirtti.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:31 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.