Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   "Kıpırdamadan 4 saat yolculuk tehlikeli" (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/434103-kipirdamadan-4-saat-yolculuk-tehlikeli.html)

bluemoon24 21-10-2009 10:48 AM

"Kıpırdamadan 4 saat yolculuk tehlikeli"
 
örgüt tarafından yayımlanan araştırmaya göre, özellikle sık sık uçak yolculuğu yapan kimseler daha büyük tehlikeyle karşı karşıya bulunuyor ve risk, seyahatin ardından bir ay kadar sürüyor.



Araştırma, otobüs, tren veya otomobilde dört saatten fazla hareket etmeden oturanların da aynı şekilde 'emboli atma', yani pıhtının koparak damarı tıkaması riskiyle karşı karşıya bulunuyor.



Hareketsizlik yüzünden bacak damarlarında atan emboli, vücut içinde yolculuk yaparak akciğerlere geliyor ve kan dolaşımını engelleyebiliyor.



Tıp dilinde 'trombo-emboli' olarak adlandırılan bu olayın ilk belirtileri, ağrı, dokunma hassasiyeti ve rahatsız bölgede oluşan ödem olarak sayılıyor.



Dünya Sağlık örgütü uzmanları, pıhtının (embolinin) ciğerlere ulaşması halinde soluma güçlüğü ve göğüste ağrı ortaya çıktığını belirterek, tedaviye başlanmazsa ölüm tehlikesi belirdiğine dikkat çekti.



Araştırmaya göre, 'emboli atması' riski 6 binde 1 gibi düşük bir ihtimal olmakla beraber şişman, kısa ve uzun boylu yolcularla, kan ve dolaşım rahatsızlığı olanlar ve doğum kontrol hapı içen kadınlar daha fazla tehlike altında bulunuyor.



Dünyada yılda yaklaşık 2 milyar insanın uçak yolculuğu yaptığını hatırlatan uzmanlar, bunun, halk sağlığı sorunu olduğunu vurguladı.

CNNTURK


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:24 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.