Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/)
-   -   3. Ulusal Sitopatoloji Kongresi başladı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/saglik-haberleri/433772-3-ulusal-sitopatoloji-kongresi-basladi.html)

bluemoon24 21-10-2009 10:23 AM

3. Ulusal Sitopatoloji Kongresi başladı
 
Türk Sitopatoloji Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey, rahim ağzı kanserinden dünyada her yıl 400 bin kadın öldüğünü bildirdi.



Türk Sitopatoloji Derneğince düzenlenen ve tıp dünyasından çok sayıda yerli ve yabancı akademisyenin katıldığı, 3 gün sürecek ''3. Ulusal Sitopatoloji Kongresi'' Diamond of Bodrum Otel'de başladı.



Kongreye ilişkin açıklama yapan Dernek Kurucu Başkanı Prof. Dr. Kuzey, çok sayıda yabancı uzmanında Bodrum'a geldiğini ve oturumlarda sitopatoloji (hücre düzeyinde kanser tanısı koymayı amaçlayan uzmanlık dalı) konusunda bilgiler verileceğini belirtti.



Bu bilim dalında vücudun tamamını içeren hücreler konusunda büyük çalışmalar yapıldığını anlatan Kuzey, ''Sitopatolojide hücre düzeyinde tanı veriyoruz. Vücuttaki bütün organları düşünün, bunlar akciğer, karaciğer veya böbrek olabilir. Sitopatolojide bütün bu organlardan alınan örneklemelerin veya vücut sıvılarına dökülen hücrelerin, hücre düzeyinde tanısı verilir. Böylelikle, kanser gelişmeden önceki düzeydeki hücreler tespit edilir, bunlara (öncül hücreler) diyoruz. Bunların tanısı konarak erken tanı ve de dolayısıyla erken tedavi imkanları sağlanır'' diye konuştu.



Sitopatolojinin özellikle kanserde uzman bir bilim dalı olduğuna işaret eden Gamze Mocan Kuzey, şöyle konuştu:



''Bugünkü oturumda rahim ağzı kanserinin önlenmesi için neler yapılmalı, hücre üzerindeki değişiklikler nasıl saptanabilir bunları konuşacağız. Rahim ağzı kanserinin ülkemizde ve dünyada yaygınlığı nedir. Rahim ağzı kanserinden dünyada her yıl 400 bin kadın ölüyor, her yıl yaklaşık 400 bin kadının bu nedenle ölümü bekleniyor. Bunun için önlemler nasıl alınmalı. Bu konuda geliştirilmiş aşılar var gündemde. Bunlar ABD'deki bir ilaç komisyonundan onay almış aşılardır. Kongreye katılan jinekologlar, bu aşılar nasıl ve hangi yaşta verilmeli diye tartışacak.''



Kongrenin yapıldığı otelde açılan stantta sergilenen tıbbi cihazlar da basına tanıtıldı.AA


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:58 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.